Gradonačelnik Grada Umaga primio uspješne umaške sportaše

PROMOCIJA UMAGA KAO GRADA SPORTA I ZDRAVOG ŽIVOTA
U protekloj 2015./2016. sezoni, mnogobrojni umaški sportski klubovi i sportaši postigli su vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime su uvelike pridonijeli promociji Umaga kao grada sporta te zdravog života. Tako su u srijedu, 15. lipnja 2016. godine, na svečani prijem kod gradonačelnika pozvani Admir Kalender (TK Zagi iz Zagreba), Ana Jajčević (ŽRK Umag), Boris Lisica (trener RK Umag), Tomislav Bošnjak (RK Umag), Nina i Lucija Škopac (JK Clivo) te članovi  Jedriličarskog kluba „Fiandara 1975 Umag“, Ženskog rukometnog kluba Umag i Rukometnog kluba Umag.

Uspješnim rukometašicama dodijeljene su 4 zahvalnice, i to kadetkinjama (98./99.) koje su osvojile 5. mjesto na Državnom prvenstvu, kao i ekipa 2002. godišta. Djevojčicama u mini rukometu (2006.) uručena je zahvalnica za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu u Karlovcu, dok je perspektivnoj Ani Jajčević uručena zahvalnica jer iz godine u godinu bilježi vrhunske rezultate. Jedrličarski klub Fiandara 1975 pohvaljen je za ponovno osvajanje Fiumanke jedrilicom Umag Umago Maxi-Shining, dok su Nina i Lucija Škopac radom i trudom osigurale prolazak na Europsko prvenstvo u jedrenju ove jeseni.  Mini rukometaši RK Umag osvajači su bronce na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu za 2006. godište, a tenisač Admir Kalender ovogodišnji je državni prvak u kategoriji do 16 godina. Valja istaknuti i zlatnu medalju Tomislava Bošnjaka na Europskom prvenstvu gluhih u rukometu koje se održalo u svibnju u Berlinu te uspjeh trenera Borisa Lisice koji je postao dio stožera juniorske rukometne reprezentacije.

Iz navedenih uspjeha vidljivo je da se u Umagu nastavlja s nizanjem zavidnih rezultata na polju sporta. Ovakvi uspjesi uvelike pridonose promociji Umaga kako u Hrvatskoj, tako i inozemstvu. Navedeni su rezultati svakako rezultat napornog, požrtvovnog i dosljednog rada klubova i pojedinaca, njihovih voditelja/trenera, kao i njihovih uprava.

Čestitamo umaškim sportašima i želimo svima još mnogo sportskih uspjeha! (rex)

Facebook komentari