Grad Vodnjan: rad sa strankama moguć isključivo putem telefona i e-maila

PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA VEZANO SA EPIDEMIJOM KORONAVIRUSA COVID-19
U vezi s epidemijom koronavirusa COVID-19 priopćenje za javnost izdao je gradonačelnik Grada Vodnjan Klaudio Vitasović: 

„Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Obzirom na izvanredne okolnosti nastale pojavom epidemije koronavirusa COVID-19 ovime vas obavještavam da je trenutna organizacija života zajednice na području Grada Vodnjan vezana uz provedbu naputaka nacionalnog, županijskog te gradskog Stožera civilne zaštite. To znači da se svaka odluka vezana uz novonastalu situaciju oko pandemije koronavirusa donosi isključivo u skladu sa mjerama koje svakodevno izdaju nadležna tijela civilne zaštite. Naravno da prilikom provođenja svake odluke vodimo računa o našim građanima i njihovim svakodnevnim životnim potrebama. Zbog ovih smo izvanrednih okolnosti i samu organizaciju rada naše Gradske uprave prilagodili novonastaloj situaciji. Tako je, primjerice, rad sa strankama moguć isključivo putem telefona ili elektronske pošte, a sve obavijesti i informacije naši sugrađani mogi pročitati i na internet stranicama Grada Vodnjan. Na taj način nastojimo zaštititi zdravlje svih naših sugrađana, a ujedno smo na rasplaganju za sva pitanja, kojih ovih dana ima zaista napretek. Ono što u ovom trenutku svi zajedno moramo shvatiti je to da svoje svakodnevne životne navike moramo prilagoditi ovoj novonastaloj situaciji. Mišljenja sam da građani na čitavom području Grada Vodnjan imaju sve što je potrebno za zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, što je trenutno najvažnije. Za one nemoćne ili starije životne dobi u mogućnosti smo organizirati dostavu namirnica ili lijekova zajedno sa Crvenim križem. Sada, u ovim izvanrednim okonostima najvažnije je sačuvati zdravlje. Zbog toga ovim putem apeliram na sve one sugrađane kojima je određena mjera samoizolacije da istu shvate ozbiljno i da je poštuju kako bi sačuvali zdravlje svojih najmilijih i cijele zajednice. Jedino nas takva razumna samoodgovornost može što prije izvući iz ove globalne zdravstvene krize.

Pridržavajte se svih mjera i preporuka i čuvajte starije članove obitelji i kronične bolesnike, oni su najugroženija skupina stanovništva, za njih je poželjna samoizolacija pa sve vas mlađe pozivam na solidarnost te na pružanje pomoći starijim osobama u nabavi potrebnih lijekova i namirnica.

Zahvaljujem svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, strpljenju i razumijevanju te vjerujemo da će se ova situacija u što skorijem roku stabilizirati.”

(Rex)

Facebook komentari