Grad Umag za oboljele od bolesti štitnjače

HUMANITARNI KONCERT "4 DIVE" ZA OBOLJELE OD BOLESTI ŠTITNJAČE
Noć puna emocija i vrhunske glazbene čarolije! Riječi su ovo koje najbolje opisuju sve ono što očekuje posjetitelje humanitarnog koncerta 4 DIVE, koji će se održati 22. listopada 2019. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Radojka Šverko, Martina Tomčić Moskaljov, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, uz glazbenog gosta Brunu Krajcara, predstavit će repertoar pun sjajnih domaćih i stranih glazbenih brojeva, a sav prihod od ulaznica namijenjen je liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o ovoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i praćenje.

Humanitarni koncert održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače Umag, a pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Umaga, Hrvatskog društva za štitnjaču te Hrvatskog društva za tumore glave i vrata.

„Posebna mi je čast što je naš grad, grad senzibiliteta i socijalne osjetljivosti, koji za cilj u svakom pogledu ima stvaranje kvalitetnog i zdravog života svoje zajednice, dio ove prekrasne priče pune emocija, empatije i humanosti. Kao gradonačelnik Grada Umaga, jednog od pokrovitelja projekta u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače Umag, posebno se ponosim i radujem nadolazećem humanitarnom koncertu 4 DIVE za oboljele od bolesti štitnjače, kojim će se na najljepši mogući način proslaviti 12 godina djelovanja Hrvatske udruga za bolesti štitnjače.

Podrška Umaga ovom projektu prvenstveno je namijenjena podizanju svijesti o ovoj bolesti, kao i o cjeloživotnoj terapiji i praćenju. Siguran sam kako će koncert četiriju sjajnih glazbenica biti spektakularan i čaroban te kako će privući veliku publiku koja će otvoriti srca i pružiti podršku ovom neprocjenjivom humanitarnom projektu“, izjavio je Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače Umag registrirana je u ožujku ove godine. “U suradnji i uz podršku Grada Umaga i gradonačelnika, organizirali smo predavanja, akciju Nosi leptira, a zajedno s Udrugom iz Zagreba, sudjelujemo i u organizaciji jedinstvenog koncerta 4 DIVE. Smatramo da je iznimno važno osvještavanje o bolestima štitnjače, a važno je i poslati poruku da se zbog bolesti ne bi trebali sramiti niti osjećati krivima. Uz nju se može vrlo kvalitetno živjeti, a ponekad baš zbog nje i uživati, baš kao što ćemo to svi na ovom čarobnom koncertu uz naše glazbene dive. Organizirali smo prijevoz iz Umaga, a nadamo se velikom odazivu i posjećenosti“, izjavila je Marina Duić-Manojlović, predsjednica Udruge iz Umaga.

Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače osnovao je akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i počasni predsjednik Hrvatske udruge za štitnjaču. Iznimnu važnost u udruzi ima Znanstveni odbor čiji je predsjednik profesor Drago Prgomet koji sa svim liječnicima i oboljelima volontira u udruzi. Ovo je prva udruga bolesnika s bolestima štitnjače u Hrvatskoj, a između ostalog organizira seminare i skupove bolesnika, njihovih obitelji te zainteresiranih građana radi edukacije i međusobne pomoći, informira javnost o novim i naprednijim metodama liječenja, razvija programe međunarodne suradnje, surađuje sa zdravstvenim i drugim organizacijama te nadležnim tijelima u cilju pomoći oko rješavanja zdravstvenih problema bolesnika, izdaje knjige i časopise, jača suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, organizira godišnja okupljanja bolesnika i njihovih obitelji te zdravstvenih djelatnika u svrhu međusobne pomoći i razmjene iskustva te organizira posjete međunarodnim godišnjim okupljanjima udruga za bolesti štitnjače.
Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava i 12 godina djelovanja, a posvećen je dr. Tomislavu Budimiru, velikom čovjeku i humanitarcu koji je umro prije pet godina.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj mogu se osigurati putem sustava Ulaznice.hr, po cijeni od 100 i 150 kn, a više informacija može se pronaći na službenoj stranici Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te službenoj Facebook stranici.

(rex)

Facebook komentari