Grad Umag dodijelio stipendije i potpore studentima

48 STUDENATA RADOM I REZULTATIMA ZASLUŽILO STIPENDIJE
Gotovo 400.000 kuna osigurano je i ove godine za umaške izvrsne studente. Naime, Grad Umag će za akademsku godinu 2016./2017. dodijeliti ukupno 45 stipendija i 3 potpore za studiranje studentima slabijeg socijalnog statusa. Umaški gradonačelnik Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenicima Nikom Čančarevićem i Maurom Jurmanom te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slavišom Šmalcem, primio je danas, 29. prosinca 2016. godine, 48 studenta koji su svojim odgovornim radom i izvanrednim rezultatima zaslužili stipendiju.

Gradonačelnik je studentima čestitao na izvrsnosti te istaknuo kako je Umag ponosan na svoje studente. „Ulaganjem u znanje, ulažemo u vašu i našu budućnost. Vi ste ponos našega grada te vam od srca želim da ostvarite sve vaše snove.“ istaknuo je gradonačelnik u uvodnom obraćanju.

Za akademsku godinu 2016./17. Grad Umag je osigurao 45 stipendija, od kojih 13 za deficitarna zanimanja te 3 potpore, pritom izdvajavši gotovo 400.000,00 kuna. Raspon stipendija kreće se od 500,00 KN do 1.600,00 KN mjesečno, dok se stipendija „Niki Fachin“ u iznosu od 1.600,00 KN mjesečno dodjeljuje Heleni Novačić, studentici 3. godine preddiplomskog studija logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ostvarila najviše bodova (ukupno 41 bod), na temelju uspjeha u obrazovanju i priznatim postignućima u prethodnoj akademskoj godini.
Grad Umag nagrađuje izvrsnost, nadarenost i društveni angažman studenata, a ta su načela sadržana u Pravilniku o mjerilima i kriterijima za dodjelu stipendija. Osim kriterija izvrsnog prosjeka ocjena, dodatni se bodovi dodjeljuju za postignuća u znanstvenom i stručnom području na državnim i međunarodnim natjecanjima, objavljene znanstvene radove, priznate patente i izume, nagrade sveučilišta i fakulteta, za postignuća u umjetničkom području za scensko, filmsko, televizijsko i radijsko, likovno, književno i glazbeno stvaralaštvo na natjecanjima  na nacionalnoj i međunarodnoj razini, za postignuća u sportu i ne manje važno, za volonterski rad. Svakako je važno napomenuti kako je Grad Umag prvi grad u Istri koji je uveo bodovanje temeljem volonterskog rada, a ove godine dodatne bodove za volonterski rad dobilo je 11 studenata.

Među postignućima umaških studenata valja posebno istaknuti uspjeh:

- Filipa Zelića, studenta 5. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je na Međunarodnom plivačkom mitingu "Mladost" 2015., Zagreb 7.-8. 11. 2015. osvojio 1. mjesto 200 m mješovito, 2. mjesto 200 m leptir, a na Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu do 21. do 24.07.2016.  osvojio 2. mjesto 200 m leptir, 3. mjesto 200 m mješovito, 2. mjesto 4 x 100 m mješovito, 1. mjesto 4 x 100 m slobodno. Za njegove uspjehe, Hrvatski olimpijski odbor rangirao je Filipa Zelića kao vrhunskog sportaša Hrvatske III. kategorije.

- Žane Maras, studentice 3. godine na stručnom studiju fizioterapije u Rijeci koja je sudjelovala na nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći održanom u Zagrebu u mjesecu listopadu 2016. godine,

- Dore Klisović, studentice 1. godine diplomskog studija medicinske kemije u Rijeci, koja je osvojila 1. mjesto na Smartupu, natjecanju u razvoju poslovne ideje održanom od 29.02. do 19.05. 2016.
- Kristine Ždravac, studentice 1. godine diplomskog studija menadžmenta u turizmu u Opatiji, dobitnicu Dekanove godišnje pohvale i Dekanove semestralne pohvale,

- Maure Batarilović, studentice 2. godine diplomskog studija animiranog filma i novih medija na ALU u Zagrebu, koja je u sklopu Motovunskog filmskog festivala, odnosno radionici za studente Kampus Motovun 3- predstavila svoj s kratki film "Nasljedstvo"

- Dorotee Cerin, studentice 2. godine diplomskog studija animiranog filma i novih medija na ALU u Zagrebu, koja je u sklopu Motovunskog filmskog festivala, odnosno radionici za studente Kampus Motovun 3- predstavila svoj s kratki film "Kad me nema"

Osim stipendija, Grad Umag je dodijelio tri potpore za studente slabijeg imovinskog stanja u iznosu od 1.000,00 KN mjesečno, i to:
- Valentini Veladžić, studentici 3. godine stručnog studija informatike na Veleučilištu u Rijeci,
- Ivani Bravarić, studentici 1. godine preddiplomskog stručnog studija prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Zagrebu
- Davoru Diminiću, studentu 1. godine preddiplomskog stručnog studija računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Čestitamo svim studentima te im želimo još puno uspjeha!
(Rex)

Facebook komentari