Grad Pula provodi brojne aktivnosti za pripremu sezone kupanja

PROVJERITE ŠTO GRAD OVIH DANA RADI NA POBOLJŠANJU PLAŽA I KUPALIŠTA
Grad Pula provodi brojne aktivnosti za pripremu sezone kupanja. Osim što su izvedene nove stepenice s rukohvatom na Lungomareu, može se istaknuti da se još sredinom travnja pristupilo dodatnom uređenju kupališta Valkane, odnosno sanaciji centralne zone između odbojkaških igrališta i dotrajalih tuševa kupališta Valkane. U sklopu navedenih radova, uklonjena je kompletna postojeća armirano-betonska konstrukcija - ploča šetališta i tuševa, eliminirane su postojeće, dotrajale instalacije tuševa iz vertikalnog dijela zida, te su izrađene nove vodovodne instalacije za nove tuševe, kao i nova armirano- betonska ploča, uz dodatno uređenje pješčane podloge odbojkaških igrališta. Uređen je i dio plaže na Verudeli, ispod odbojkaških igrališta, uređen je i učvršćen kameni zid na Zeleniki, i drugo. Ugovorena su i čišćenja ulaza u more koja su trebala već započeti no zbog vremena su bila odgođena za naredne dane.

Može se istaknuti da je Grad Pula za pripremu ovogodišnje kupališne sezone, ne računajući pojedine financijski izdašne a zasebno izvedene projekte, uložio oko 2 milijuna kuna. Iako nisu nabrojene sve aktivnosti koje su izvedene ili predstoje, a odnose se i na čišćenja i održavanja, jasno se razlučuje opredjeljenje Grada Pule u razvoj i obogaćivanje kupališnih lokacija novim sadržajima pritom vodeći računa da se prioriteti i zahtjevi temelje na financijskim mogućnostima.

Spomenimo još i da je pri samom završetku uređenje ovogodišnje plaže na Hidrobazi. Do kraja tjedna, odnosno sljedećeg planirano je staviti u funkciju pametnu i učinkovitu javnu LED rasvjetu na daljinsko upravljanje, a u narednom periodu predstoji i uspostava besplatne Wi-Fi internetske mreže za sve posjetitelje i kupače. Podsjetimo da su u sklopu ove faze uređenja, između ostalog, postavljeni sanitarni čvorovi te slijedi još farbanje dijela šetnice u prepoznatljivu plavu boju.

Kao i na pojedinim drugim lokacijama i na Hidrobazi, ove godine dodatno zazelenjenom prvenstveno stablima koja će stvoriti ugodan hlad, plaža će se poravnati i postaviti košarice za selektivno prikupljanje otpadaka. Oko 11,7 milijuna kuna je u posljednje tri godine uloženo u uređenje plaže na Hidrobazi čime je nekada zapušteni prostor nasuprot Brijuna, pretvoren u atraktivan dragulj i jednu od najpoželjnijih ljetnih destinacija u Puli. Dodatno oko 3 milijuna kuna vrijednost je ovogodišnje faze uređenja.

Ulaganja i plaže i kupališta i njihovo obogaćivanje sadržajima, praksa je s kojom će Grad Pula nastaviti i dalje a sve kako bi našim sugrađanima i brojnim gostima dani provedeni na moru ostali u lijepom sjećanju.

(REX/FOTO Manuel Angelini)

Facebook komentari