Grad Pula prijavio investitora za radove u Uvali Valovine

TVRTCI WARM UP PRIJETI ODUZIMANJE KONCESIJE
Zelena Istra i građani ne odustaju - traže oduzimanje koncesije za ski lift
Kako je bilo najavljeno za nedjelju, 8. srpnja 2018., Inicijativa građana Pule za ukidanje koncesije za ski-lift, zajedno sa Zelenom Istrom, najavili su prosvjednu akciju čišćenja u uvali Valovine, kako bi, rekli su, svi zajedno još jednom pokazali čija je to plaža i ponovili zahtjeve za ukidanjem 20-godišnje koncesije i vraćanje uvale u stanje kakvo je bilo prije početka radova.

'U Uvalu Valovine došli smo s kantama i lopatama - ali nismo čistili', priopćili su danas medijima.

U nastavku pročitajte zašto su promijenili odluku:

'Naime, u subotu smo dobili dopis koji je Grad Pula poslao investitoru - tvrtci Warm Up u kojem stoji:
1) da su izvodili radove koji nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom, a odnose se na nasipavanje pomorskog dobra;
2) da su među razlozima za oduzimanje koncesije i radovi na pomorskom dobru bez odobrenja i da koncesionar ne održava ili nedovoljno održava i zaštićuje pomorsko dobro;
3) da ĆE IZGUBITI KONCESIJU ako u roku od mjesec dana ne otkloni razloge za oduzimanje koncesije.

Iako je bagerom u subotu ujutro tvrtka Warm Up uklonila jedan dio tucanika s obale, pri tome oštećujući kamenitu obalu, u moru je ostalo još jako puno bijelog kamena koji se može izvaditi samo ručno. Stoga je odlučeno da građani neće raditi njihov posao i neka ga izvole u roku od 30 dana izvaditi u cijelosti i uvalu dovesti u prvobitno stanje. To, činjenica je, neće biti moguće jer se u međuvremenu kamena prašina neprikladnog materijala koji su nasipali u more pretvorila u bijeli mulj koji će još jako dugo nagrđivati uvalu i onemogućavati kupanje u tom dijelu (što se vidi i s fotografija - potpuno zamućeno bijelo more).

A i budno ćemo pratiti, imamo tisuću očiju, na koji će način sav tucanik izvaditi iz mora. U nasipanom dijelu ugrozili su stanište strogo zaštićene periske, što je još jedan od mogućih razloga za oduzimanje koncesije. Tako da su uvjeti za oduzimanje koncesije ostvareni već sada. Gradonačelnika smo putem otvorenog pisma upozorili i na neke druge nekonzistentnosti u dokumentaciji i moguće prevare pa očekujemo da javnost obavijesti o ishodu provjere naših navoda', stoji u priopćenju kojeg potpisuju Inicijativa građana Pule za ukidanje koncesije za ski-lift i Udruga Zelena Istra.

Za informacije smo se obratili Gradu Puli odakle su nam iz Odjela za informiranje potvrdili da je Grad Pula prijavio investitora građevinskoj inspekciji:
'Grad Pula prijavio je građevinskoj inspekciji izvođenje radova nasipavanja u Uvali Valovine, na pomorskom dobru, koji nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom. Osim same prijave građevinskoj inspekciji, Grad Pula uputio je i dopis investitoru da se očituje po predmetnom pitanju te da izvrši potrebne sanacije, odnosno postupa sukladno građevinskoj dozvoli i sadržaju ugovora o koncesiji. Nastavno na dinamiku izvođenja dosadašnjih radova izgradnje ski-lifta u Uvali Valovine, Grad Pula poduzeo je i nastavit će s poduzimanjem svih aktivnosti sukladno svojim nadležnostima, što je obveza i svih ostalih institucija po predmetnom pitanju'.
(rex)

Facebook komentari