Grad Pula dobio nove službene web stranice - VIDEO

NOVA PLATFORMA I DOSTUPNIJE INFORMACIJE ZA GRAĐANE
U Gradskoj su vijećnici Pule danas predstavljene nove i suvremene internetske stranice ( do utorka na: beta.pula.hr a potom na http://www.pula.hr ). Dosadašnje su web stranice izrađene krajem 2009.godine, a prelazak na novu platformu, gradonačelnik Pule Boris Miletić ocijenio je znatno olakšanim načinom dolaska do informacija i za građane, ali i poslovne subjekte i sve one koji dolaze u Pulu.

Nove su web stranice, rekao je Toni Milovan, koji je uz Alexa Ačimovića iz FWD grupe i predstavio iste, dostupnije većem broju ljudi i prilagođene za računala, tablete i mobitele, odnosno za prikaz na različitim vrstama uređaja. Osim što su sigurnije, stranice su, uz svu dosadašnju arhivu, koja se još danas i sutra prebacuje na nove stranice, otvorenije i modernije.

Nova je platforma , kao i stara, razvijena na open source tehnologijama, što stvara dodatne uštede na troškovima licenciranja i smanjuje troškove održavanja, a istovremeno pruža vrhunske performanse i funkcionalnost.

Istu tehnološku platformu koriste popularne društvene mreže i servisi te web portali, poput NASA-e, Washington posta te brojnih drugih svjetskih novinskih kuća.

Pula je lider po pitanju uvođenja novih tehnologija u svakodnevni rad gradske uprave, poručio je gradonačelnik Miletić, dodavši kako tu poziciju nastoje zadržati uvođenjem novih usluga i aplikacija. Nove su web stranice dodatni iskorak ka transparentnosti i otvorenosti gradske uprave, jer su u njih uneseni svi sadržaji s prethodnih "starih" stranica te su dodatno ažurirani i osvježeni.

Od 2008. godine kada je uvedeno elektroničko poslovanje, kao prvi grad u Hrvatskoj, do nedavno predstavljene aplikacije 2Pula na dlanu", Grad čini stalne iskorake ka građanima i poduzetnicima.

Nova web stranica omogućava dosta veliku prilagodbu sadržaja potrebama korisnika. Sadržaj starih web stranica je restrukturiran te se sada dijeli na četiri glavne sekcije koje predstavljaju gradsku upravu i rad uprave te ostale važne aspekte djelovanja grada. Velika pažnja posvetila se sadržaju bitnom za građane. Tako primjerice nova web stranica osigurava više mjesta za novosti, aktualne teme i važne projekte te servisne informacije i često postavljena pitanja. Isto tako, kako bi bili što pristupačniji građanima u odvojenoj sekciji su na jedan pregledan i jednostavan način posloženi svi kontakti. Uz navedeno, u zasebnoj sekciji nalaze se i e-Usluge pod koje spadaju e-Konzultacije, e-Proračun, e-Predmeti, e-Zahtjevi i InfoSMS, a koje sve zajedno građanima omogućavaju jedan transparentan i otvoren pristup upravi te učinkovitije pružanje usluga.

Novu web stranicu trenutno možete pogledati na http://beta.pula.hr/hr/, a od sutra na adresi http://www.pula.hr.

Pogledajte, prosurfajte i informirajte se, preko 2000 upita godišnje putem društvenih mreža, na odgovor čeka manje od 15. minuta!

(J. Vitasović/ Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari