Grad Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije

NAKON NATJEČAJA ZA UČENIČKE, NATJEČAJ ZA STUDENTSKE STIPENDIJE RASPISAT ĆE SE U LISTOPADU
Usprkos izazovnoj godini u kojoj je zbog epidemije koronavirusa zabilježen pad prihoda u gradskoj blagajni, te su uvedene mjere štednje, Grad Poreč i ove će godine dodjeljivati neke od najvećih stipendija u zemlji, za što godišnje izdvaja oko milijun kuna proračunskog novca. Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.


Na temelju članka 15. stavak 2. Odluke o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija („Službeni glasnik Grada Poreča-Parenzo“ broj 13/16 i 5/19) Upravni odjel za društvene djelatnosti raspisuje:

NATJEČAJ ZA DODJELU UČENIČKIH STIPENDIJA  U ŠKOLSKOJ 2020./2021. GODINI

U školskoj/akademskoj 2020./2021. godini Grad Poreč-Parenzo dodijelit će:pet (5) stipendija učenicima srednjih škola, od kojih se dvije (2) stipendije financiraju iz sredstava socijalnog programa Grada Poreča-Parenzo.

Jedna (1) učenička stipendija dodijelit će se učeniku koji se školuje za deficitarno zanimanje.

 - Deficitarna zanimanja za školsku 2020./2021. godinu su sljedeća zanimanja: medicinska sestra/medicinski tehničar.

  • Visina učeničkih stipendija iznosit će mjesečno 600,00 kn,
  • Visina učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja iznositi će mjesečno 1.200,00 kn,
  • Visina učeničkih stipendija po socijalnom programu iznosit će mjesečno 1.200 kn.


Podsjetimo, Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600,00 do 1.200,00 kuna za učenike, odnosno, od 800,00 do 1.600,00 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

(Rex)

Facebook komentari