Grad Labin uložio 18,03 posto proračuna na projekte u oblasti sporta

ODNOSNO 11, 8 MILIJUNA KUNA
Prema pisanju portala gradonačelnik.hr - koji se poziva na analizu Ministarstva financija za 2016. godinu o izdvajanju gradova za sportske i rekreacijske aktivnosti svojih stanovnika - Labin i Novigrad su među prvih deset u Hrvatskoj. Podaci za cijelu državu pokazuju kako je dvanaest gradova izdvojilo više od deset posto proračuna za sport i rekreaciju, od čega je najviše investirao Zabok u Zagrebačkoj županiji - čak 30 posto novca kojim je raspolagao u prošloj godini.

Grad Labin je na projekte u oblasti sporta i rekreacije potrošio 18,03 posto proračuna, odnosno 11 milijuna i 810 tisuća kuna od proračunskih rashoda "teških" 65 milijuna i 487 tisuća kuna.

- Labin je grad sporta i analiza podataka o odvajanju za sport to konkretno potvrđuje, kaže gradonačelnik Valter Glavičić.

- U protekle dvije godine ulagali smo u izgradnju nove sportske dvorane, koja je završena, te u rekonstrukciju velike sportske dvorane čije će otvorenje biti 25. listopada. Novouređena dvorana imati će anekse s teretanom, trgovinom sportskom opremom, manjom dvoranom za judo ili zumbu, te dodatne prostore. Na prijedlog građana nosit će ime velikog rukometaša Franka Milete. Danas mi u Labinu imamo dvije dvorane jedna pored druge, što nema nitko u Istri. Spremni za organiziranje većih turnira i sportskih priredbi, objašnjava gradonačelnik 
Glavičić.

Glavičić podsjeća i na velike uspjehe labinske ženske ekipe u boćanju, čije su reprezentativke postale recentne europske prvakinje.

- Rekonstruira se i nogometno igralište, gdje igra naš trećeligaš. Labin ima veliku sportsku zajednicu i spomenuto ulaganje posve je logično, naglašava Valter Glavičić.

(REX/5portal)

Facebook komentari