Grad Buzet dobitnik vrijedne Rockwoolove donacije

IGRALIŠTE VRIJEDNO 100 TISUĆA KUNA U BUZETU
Danas je u tvornici Rockwool proglašen dobitnik dječjeg igrališta vrijednog 100.000 kuna, u sklopu donacijskog projekta „Volim se igrati!“. Rockwool  je u studenom raspisao natječaj za dodjelu dječjeg igrališta, a na koji su se mogli javiti predstavnici lokalne samouprave, odnosno gradovi, općine i mjesni odbori u Županiji Istarskoj. U molbi, na kreativan način, zainteresirani su trebali navesti argumente zašto bi Rockwool baš tom gradu, općini ili mjesnoj zajednici trebao donirati ovo vrijedno dječje igralište.

"Ukupno smo dobili 13 prijava s prekrasnim crtežima i dirljivim pismima iz cijele Istre. Svima im se i ovom prilikom od srca zahvaljujemo i nadamo se da će i druge tvrtke u Istri prepoznati vrijednost njihovih projekata i pomoći im u realizaciji njihovih planova" istaknuli su  u tvornici. Prijave su poslali: Grad Buzet, mjesni odbor Sv. Ivan;  Općina Tinjan;  Općina Brtonigla;  Gračišće – mjesni odbor Mandalenčići;  Pula, mjesni odbor Valdebek;  Pula, dječji vrtić Punta;  Pula, dječji vrtić Veruda;  Općina Sv. Lovreč;  Brtonigla, dječji vrtić Kalimero; Općina Karojba; Općina Raša; Grad Labin i Udruga ‘Žena’ iz Sv. Nedjelje.

Od grada Buzeta, odnosno Mjesnog odbora Sv. Ivan, dobili smo lijepe dječje crteže i vrlo interesantnu prijavu – pismo šestomjesečne Hane koje je u njeno ime i ime djece iz Buzeta napisala njena majka. „Od kada smo pročitali da Rockwool daruje dječje igralište ne prestajemo sanjati o njemu…“. Hana, danas stara sedam mjeseci,  je zajedno s delegacijom iz Grada Buzeta prvi puta posjetila tvornicu. Tom se prigodom prisutnima obratila i Hanina majka koja je rekla „Snovi se ostvaruju.“

Jako nam je drago da ova lijepa nagrada odlazi u Buzet jer smo vidjeli da taj grad vode vrijedni i pametni mladi ljudi s vizijom i koji puno rade na unapređenju kvalitete života, a nama je to iznimno važno.

„Puno smo pozitivnog čuli o gradu Buzetu, i zato nam je drago da će ovo igralište biti u tom lijepom istarskom gradu.  Nadamo se da će naše igralište uskoro postati oazom dječje radosti, na kojem će se djeca voljeti igrati,“ izjavio je Felix Guerin, direktor Rockwoolove tvornice.

„Ovo igralište će se lijepo uklopiti u plan izgradnje sportskog centra u naselju Sv.Ivan. Pohvaljujemo ovaj Rockwoolov projekt i zahvaljujemo se što ste upravo nas odabrali,“ izjavio je Valter Flego, gradonačelnik Grada Buzeta prilikom potpisivanja ugovora.

Facebook komentari