Grace Jones u pulskoj Areni otvorila 6. Dimensions festival

SELIDBA NA TVRĐAVU PUNTA CHRISTO OD 31.08. DO 03.09.
Spektakularnim nastupom ikone svjetske glazbene scene Grace Jones sinoć je u pulskoj Areni otvoreno šesto izdanje Dimensions festivala. Prije samog otvorenja festivala u pulskom je hotelu Amfiteatar održana konferencija za novinare na kojoj je sudjelovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je organizatorima zahvalio na organizaciji festivala, a svim sudionicima festivala zaželio ugodan provod u Puli.

Bezvremenska Grace Jones prvi je put nastupila u Hrvatskoj, u Pulu je stigla s deveteročlanim bendom, a za sam nastup pripremljena je najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili. Posebna konstrukcija pozornice na pozornici, duga čak više od 10 metara, napravljena samo za Grace, kao i specijalno osvjetljenje, samo su dio spektakularnog koncerta kojim je obilježeno otvorenje Dimensions festivala.

Nakon velikog otvorenja, Dimensions festival kao jedan od najuglednijih u svijetu elektronske glazbe, seli se na tvrđavu Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna, s preko 150 izvođača, sedam pozornica, divnim okruženjem s pogledom na Brijune i publici omiljenim zabavama na brodovima dovodeći glazbenike i publiku iz cijelog svijeta. Svaku od pozornica Dimensions festivala krasi jedinstven karakter i savršeno ozvučenje, od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana tik uz more mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe.

Pored toga, više od 20 brodova krenut će na morsku avanturu iz festivalske luke podno tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća.

Nakon Dimensiona, u srijedu 6. rujna u Areni se otvara deseti Outlook festival, a nastupit će Dizzie Rascal, DJ Shadow te Outlook Orchestra koji broji 56 članova. (REX)

Facebook komentari