Gostuje Zagreb Film Festival

PULA ECHO FEST  
Bogat kulturni program Pula Echo Festa, u organizaciji Grada Pule, nakon današnje otvorenje izložbe fotografija Sandre Vitaljić, nastavlja se u petak  programom gostujućih filmova Zagreb Film Festivala. Filmske projekcije u pulskom Kinu Valli započinju u petak, 27.veljače2009. godine u 11 sati besplatnom projekcijom filma „Elitna postrojba“. Brazilski film „Elitna postrojba/Tropa de Elite“, prošlogodišnji berlinski pobjednik, otvara gostujući Zagreb Film Festival u petak 27. veljače 2009. godine u 11 sati. Na programu dugometražnih filmova u petak će se prikazati kinesko-njemački film „Crvena utrka/The red race“ te film „Ljubav i drugi zločini“, prvi igrani film Stefana Arsenijevića, višestruko nagrađivanog redatelja za svoje kratke uratke. Također na Sofia International Film Festivalu 2008., za ovaj film, Stefan Arsenijević proglašen je za najboljeg redatelja.Program kratkog filma u petak rezerviran je za dva naslova, slovenski  „Znam/Vem“ redatelja Jana Cvitkoviča nagrađenog 2008. na Sarajevo Film Festivalu, i austrijski "Ptičica!/Cheeese.." koji potpisuje redatelj Huseyin Tabak. Film je 2008. nominiran za austrijskog kandidata za studentski Oscar. 
Pula Echo Fest je projekt Grada Pule koji će u Pulu svakoga mjeseca dovoditi najzanimljivije kulturne manifestacije iz drugih gradova Hrvatske. Pula Echo Fest prvi je u nizu projekata kojima Grad Pula želi dodatno obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu grada izvan ljetnih mjeseci.U sklopu dvodnevnih „odjeka“ Zagreb film festivala biti će prikazani sljedeći filmovi:
u petak, 27. veljače 2009. – (11:00) Elitna postrojba/Tropa de Elite (Brazil, Argentina), (19:00)  Znam/Vem (Slovenija) i Crvena utrka/The red race (Kina, Njemačka), (21:00) Ptičica!/Cheeese.. (Austrija) i Ljubav i drugi zločini (Srbija, Njemačka, Austrija),u subotu, 28. veljače 2009. – (11:00) Blago u srebrnom jezeru/Der Schatz im Silbersee (Zapadna Njemačka, Jugoslavija, Francuska), (18:00) Predstavljanje Zagreb film festivala i promocija knjige 'MOJ PRVI FILM' Stephena Lowensteina, (19:00) Ne sanjam na njemačkom/Ich traume nicht auf Deutsch (Švicarska, BiH) i Snijeg (BiH, Njemačka, Francuska, Iran), (21:00) Šta ja znam (BiH) i Rumba (Francuska, Belgija).Cijena ulaznice za sve posjetitelje iznosi 10,00 kuna, osim za besplatne projekcije filmova u terminima matineja s početkom u 11 sati, i to za film „Elitna postrojba“ u petak i „Winettou-Blago u srebrnom jezeru“ u subotu. Ulaz na subotnji Echo Fun Zone Party u disco klub Marelica  (Dom oružanih snaga), na kojem će gostovati grupe Zlatne Palme i
D Elvis te DJ Mario Kovač, je besplatan.(REX)

Facebook komentari