‘Gospodar otpada’ i akcija čišćenja u šumici na Gregovici

19. SVIBNJA ŠUMICA NA GREGOVICI POSTAJE PRAVO DRUŠTVENO OKUPLJALIŠTE 
Svi ljubitelji prirode pozvani su na dječju predstavu i radnu akciju čišćenja šumice na Gregovici u nedjelju, 19. svibnja s početkom u 09:50 sati. Okupljanje je na centralnoj livadi (kod vježbališta) gdje točno u 10 sati započinje predstava „Gospodar otpada“ udruge Birikina.

Organizator ovog događaja je stanovnik Gregovice Marko Račan koji već mjesecima uklanja otpad iz šumice i podiže ekološku svijest kod svojih sugrađana. On poziva sve zainteresirane da sljedeće subotu povedu djecu, unuke i praunuke i uživaju u predstavi i u druženju. 

„U 10.30 po završetku predstave popijemo kafe, fritule, Cedevitu, rakiju... dogovorimo strategiju i u 10.45 krećemo u akciju! Osigurane su rukavice, a svakako bi bilo poželjno da sa sobom donesete što više karijola, kramp, lopatu, grablje, vile, pilu, škare... Nastavljamo čišćenje divljeg raslinja. Skupljamo i na hrpe slažemo razbacani građevinski otpad“, pojašnjava Račan.

„Komunalci će doći s bagerom i kamionom te sve za nama počistiti“, dodaje te unaprijed zahvaljuje svima koji će sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji. Više o akciji pogledajte na poveznici

(REx)

Facebook komentari