Gordan Lauc: Iz službene preporuke izostavljena je jedna prevencijska mjera

HRVATSKI ZNANSTVENIK, MOLEKULARNI BIOLOG I DIREKTOR PROJEKTA LJUDSKOG GLIKOMA ISTAKNUO JE VAŽNU PREVENTIVNU MJERU
Hrvatski znanstvenik, molekularni biolog i direktor Projekta ljudskog glikoma dr. Gordan Lauc oglasio se na Facebooku. "Ono što vičem tjednima upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu", napisao je.
Objavu donosimo u cjelosti :

Koliko pišem o ovome već i moji prijatelji misle da sam prolupao. No nisam prolupao, u pravu sam, a nitko odgovoran me...

Objavljuje Gordan LaucPonedjeljak, 23. ožujka 2020.

"Koliko pišem o ovome već i moji prijatelji misle da sam prolupao. No nisam prolupao, u pravu sam, a nitko odgovoran me ne doživljava... Ono što vičem tjedima upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu.
U grijanim prostorima vlaga je vrlo niska što inaktivira mukoznu barijeru i potiče transmisiju virusa.
https://www.annualreviews.org/…/annurev-virology-012420-022…

Nakon objave u ovakvom časopisu to se smatra znanstvenom istinom. Bilo koja odgovorna osoba koja ne osigura barem 40% vlage u bolnicama, uredima i sl. bit će kriva za brojne nepotrebne zaraze i posljedično smrti. Ravnatelji, direktori, ne želite imati tuđe živote na svojoj savjesti.

Mediji, molim vas da ovo prenesete i prisilite odgovorne da ovlaživanje zraka uvedu u službene smjernice. Premijeru Plenković i Ministre Beroš, predsjedavate Europskom Unijom u kritičnom trenutku. Molim upozorite svoje kolege da na vrlo jednostavan način transmisiju COVID-19 mogu značajno smanjiti. Možda čak prepoloviti. Ovo više nije jedan ludi znanstvenik koji trkelja po medijima. Ovo je znanstvena istina koja je javno objavljena i ne postupanje u skladu s njom nosi osobnu odgovornost za posljedice.

Sve što trebate napraviti je ovlažiti zrak, a to je tako lako. Imate sve u filmiću koji sam snimio pred više od dva tjedna    https://my.glycanage.com/arti…/fighting-viruses-with-glycans "

(REX/Facebook profil : Gordan Lauc)

Facebook komentari