Gnam gnam fest u znaku plodova Jadranskog mora

Gnam gnam fest u znaku plodova Jadranskog mora-87885

NOVIGRAD, NEDJELJA 20. SVIBNJA OD 19,30 SATI
Niz gourmet manifestacija u okviru Gnam gnam festa, novigradskog gourmet festivala koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, nastavlja se u nedjelju 20. svibnja od 19:30, festivalskim izdanjem u znaku plodova Jadranskog mora.

U okviru ovog svibanjskog Gnam gnam festa, ovoga puta s podnaslovom More na tanjuru, posjetitelje će dočekati pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći će se tako degustirati ukusna i maštovita jela od morskih plodova, koja će posebno za ovu prigodu osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi, a koja će se na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga...
   
Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz glazbenu kulisu za koju će se ovoga puta pobrinuti Accoustic Lounge Trio, predvođen vrhunskim vokalom Matea Pilata, široj publici poznatog po vrlo uspješnom nastupu na televizijskom showu The Voice.

U tjednu u kojem se odvija Gnam gnam fest, od 20. do 27. svibnja, ukusna jela od morskih plodova po promotivnim cijenama moći će se kušati i u nekoliko novigradskih restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata, koji će kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi plodova Jadranskog mora, sljubljene s vinima novigradskih vinara. U tom će dijelu manifestacije sudjelovati slijedeći ugostiteljski objekti: Kod Marice, Nino i Tomato.

(REX)