Glušac: Izgradnja bazena pokazala se kao vrlo uspješna investicija

KRATKI RAZGOVOR S IVANOM GLUŠCEM POVODOM NJEGOVOG PRELASKA NA NOVU FUNKCIJU
Ivan Glušac je s 1. siječnjem 2021. godine s mjesta diektora gradskog poduzeća Pula Sport, koje brine o sportskim objektima, prešao na poziciju pročelnika Kabineta Istarske županije, dok će ga na mjestu direktora Pula Sporta zamijeniti Samuel Smailbašić, plivački trener u PK Arena.

Glušac će u svoje četiri godine vođenja Pula Sporta, svakako biti upamćen kao direktor u čijem se mandatu otvorio novoizgrađeni kompleks Gradskih bazena Pula. Osim toga, u njegovom mandatu Pula Sport je od Grada Pule dobio na upravljanje i SRC Veruda i Boćališni dom, a od ovog ljeta i teniski centar na Bunarini, i može se reći da je u ove četiri godine Ivan glušac u Pula Sportu napravio dobar posao.

Prije Nove godine procurilo je u javnost da postajete pročelnik Kabineta istarskog župana, dali su predstojeći lokalni izbori razlog ovog preslagivanja? 

- Bivši pročelnik Kabineta istarskog župana pred kraj godine prešao je na radno mjesto pročelnika za gospodarstvo, a budući da je mjesto pročelnika Kabineta župana Istarske županije važna karika u ustroju rada same Županije bilo ga je nužno popuniti. Došao sam na mjesto pročelnika Kabineta župana Istarske županije putem raspisanog javnog natječaja i to apsolutno nema nikakve veze s predstojećim lokalnim izborima. Svoja dosadašnja radna iskustva, posebice ono na mjestu šefa Kabineta ministra turizma, svakako ću primijeniti i na ovoj poziciji u Istarskoj županiji koju vidim kao novi profesionalni izazov.

Odlazite iz Pula Sporta, javna je stvar da nije lako raditi sa sportskim klubovima i sportašima, što biste izdvojili kao svoj najveći uspjeh u tijeku mandata obnašanja direktora Pula sporta?

- S mjesta direktora Pula Sporta otišao sam sa zadnjim danom 2020. godine, odradivši puni mandat na čelu tog trgovačkog društva. Ono što je zasigurno obilježilo proteklo razdoblje jest izgradnja Gradskog bazena Pula, prvog javnog bazenskog kompleksa u našoj županiji. Ne manje važna činjenica jest što smo u suradnji s Gradom Pula uspjeli objediniti najveći dio pulske sportske infrastrukture u jedno društvo, odnosno Pula Sport. Izgradnjom kompleksa bazena i preuzimanjem većine sportske infrastrukture dat je novi impuls u razvoju plivačkih sportova u našem gradu, ali i nekih drugih sportova, poput tenisa.

Puno rasprave oko bazena, brzo se zaboravila činjenica da Pula uopće po prvi put ima bazen, ljudi su zamišljali bazen kao mjesto gdje će se dolaziti brčkati, je li takva percepcija stvarala probleme? 

- Izgradnja kompleksa Javni Gradski bazen Pula pokazao se kao vrlo uspješnom investicijom što potvrđuje veliki interes za plivačke sportove. Od kad je sagrađen bazen, broj djece koja treniraju plivačke sportove u Puli se povećao za čak tri puta. Prisjetimo se kako su ranije djeca morala odlaziti u Valbandon, u daleko neadekvatnije uvjete.  Prednost ovog sportskog objekta vidim u tome što nudi veliki bazen vaterpolskih dimenzija i manji, multifunkcionalni bazen, koji je temperaturom vode, načinom ulaska u bazen i dubinom same vode u bazenu prilagođen različitim kategorijama naših sugrađana: djeci, ljudima starije životne dobi, osobama s invaliditetom i rekreativcima koji, možda, malo slabije plivaju. Dakle, na gradskom bazenu ima mjesta za sve građane koji se žele baviti plivačkim sporovima, bilo profesionalno, bilo rekreacijski.

Što mislite o vašem nasljedniku na mjestu direktora Pula Sporta?

- Samuel Smailbašić je pravi primjer vrhunskog profesionalca koji se godinama, osim treniranja pulskih plivača, bavi sportskim menadžmentom u plivanju i u našoj tvrtki, te je sigurno jedan od najzaslužnijih za dosadašnji razvoj sportskog turizma u Pula Sportu. Naime, 2019. godine, Pula Sport je na pripreme doveo veliki broj sportaša iz cijele Europe, koji su ostvarili preko 6.000 noćenja u našem gradu.

(rex)
 

Facebook komentari