Gliser usmrtio kupača

U ROVINJSKOM AKVATORIJU NESREĆA S KOBNIM POSLJEDICAMA
Danas oko 16 sati u moru kraj Rovinja došlo je do naleta glisera na kupača. Prema prvim informacijama gliserom je uravljao stranac - njemački državljanin koji je naletio na kupača koji je također njemački državljanin. Iako su sve hitne službe reagirale u najbržem mogućem roku, unesrećeni je preminuo od zadobivenih ozlijeda. 

Upravo danas provedena je i akcija "Sigurna plovidba" u kojoj je ukazano upravo na opasnosti udaljavanja plivača od obale te neropisnog glisiranja prebilzu obale te su iz Lučke kapetanije izjavili:"Ako ljudi ne poštuju pravila prinuđeni smo ih sankcionirati jer ugrožavaju ljudske živote na moru."

Policija je službeno izvjestila kako je u 15,50 sati zaprimila dojavu o pomorskoj nesreći u rovinjskom akvatoriju. Nesreća se dogodila ispred plaže Škaraba kada je gliser kojim je upravljao 60-godišnji njemački državljanin udario u kupača, 26-godišnjeg Nijemca. 

Ozlijeđeni je prevezen u OB Pula gdje je preminuo. Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Policija i Lučka kapetanija utvrđuju okolnosti nesreće, a u tijeku je očevid kojeg obavljaju policijski službenici.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa policijski službenici su u večernjim satima uhitili 60-godišnjaka te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

(REX/JVP Rovinj)

Facebook komentari