Glazbeni poučak - Teorema musicale

CIRCOLO PULA, 26.09.2019. U 12 SATI
Prvi koncert pulskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak Pula 2019. održati u četvrtak 26. 09. 2019. g. u Zajednici Talijana - Circolo s početkom u 12 sati.

Nastupa Histriatria Project:

HRVOJE PUŠKARIĆ, skladatelj i klavirist
DAJANA MARELJA PAŠALIĆ, violina
TONI KRANJAC, klarinet

Trojica vrsnih glazbenika - lovranski skladatelj i klavirist Hrvoje Puškarić, riječka violinistica Dajana Marelja Pašalić i labinski klarinetist Toni Kranjac pulskoj publici će premijerno predstaviti Histriatria Project, novu i originalnu klasičnu glazbu osebujnog stila, fantastične ekspresije i virtuoznosti te bezvremenske ljepote, koja prelazi stilske granice i na čaroban način odvodi slušatelja u jedinstven i očaravajući svijet zvuka.

Ulaz je slobodan - kao i na svim našim dosadašnjim programima.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga. Dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu, a od 2015. i u Puli te od 2017. i Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka u suradnji s novim članom HDGU-a Sandrom Vešligajem.

(rex)

Facebook komentari