Glazbene radionice zbora Praksa

SUBOTE OD 14 DO 18 SATI
Zbor Praksa vas poziva na sudjelovanje na jednodnevne glazbene radionice koje će se održati subotama u sljedećim terminima:

15.02. - Partizanske pjesme
07.03. - Talijanske radničke pjesme
28.03. - Španjolske revolucionarne pjesme
18.04. - Francuske radničke pjesme
09.05. - Antifašističke pjesme na engleskom jeziku
06.06. - Pjesme otpora i slobode na različitim dijalektima

Sve radionice održati će se u prostorijama zadruge Praksa u Puli, od 14 do 18 sati. 

Radionice uključuju tehnički dio, posvećen vježbama disanja i glasa. Nakon toga slijedi analiza pjesama, povijesni i društveni kontekst u kojem su nastale te učenje pjesama u dva glasa. Pjesme će se učiti po sluhu, bez nota, a glazbeno iskustvo nije potrebno. Radionica funkcionira na principu donacija, a preporučena donacija za sudjelovanje je 50 kn.

Radionice će voditi Edna Jurcan, voditeljica zbora Praksa. Edna vodi zbor od samog osnutka, 2014.godine, te je uz veliki broj nastupa sa zborom Praksa, vodila i radionice antifašističkih pjesama u Toulouseu, Malmöu i Beču. Urednica je prvog nosača zvuka zbora Praksa, te surađuje sa domaćim i stranim zborovima i glazbenicima.

Zbor Praksa njeguje antifašističke vrijednosti kroz pjesme koje ističu društvene razlike današnjeg društva, klasnu solidarnost te nadilaženje nacionalnih barijera. Takve su pjesme stoljećima služile osnaživanju obespravljenih i davale poticaj za pravedniji život. Od osnutka zbora, u ožujku 2014. godine, zbor broji preko osamdeset nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Italiji, Austriji, Francuskoj i Švedskoj.

Prijave šaljite na zborpraksa@gmail.com ili se javite preko njihovog FB page-a: https://www.facebook.com/zborpraksa/

(rex/Foto: Anna Gaspotić)

Facebook komentari