Gimnazijske stipendije autorima najboljih umjetničkih radova

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE JEDINE UMJETNIČKE GIMNAZIJE U HRVATSKOJ
Već četvrtu godinu za redom Privatna umjetnička gimnazija (PUG) iz Zagreba, jedina umjetnička gimnazija u Hrvatskoj, raspisuje Natječaje za stipendije Film za 5! junior, Slika za 5! i Tekst za 5!, kojima najkreativnije učenike osmih razreda osnovne škole nagrađuje stipendijom i time im omogućuje izravan upis u gimnaziju

Za sudjelovanje u natječaju Film za 5! junior potrebno je snimiti film u tehnici i žanru po vlastitom izboru, za Sliku za 5! naslikati, nacrtati, izrezbariti, fotografirati ili modelirati rad po izboru. Natječaj Tekst za 5! donosi dvije ravnopravne nagrade jer se literarni rad može napisati na hrvatskom i na engleskom jeziku. Na natječaje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici osmih razreda iz cijele Hrvatske slanjem radova do 31. svibnja 2019. godine. Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na stranicama Privatne umjetničke gimnazije.

Pobjednike određuju sadašnji učenici, koji pažljivo i detaljno analiziraju sve pristigle radove, primjenjujući znanje koje su stekli na nastavi iz umjetničke grupe predmeta. Profesori Privatne umjetničke gimnazije rado ističu ozbiljnost i posvećenost koju učenici iz godine u godinu pokazuju prilikom ovog, sad već tradicionalnog, izbora svojih nasljednika u školskim klupama PUG-a.

Privatna umjetnička gimnazija uz predmete uobičajene za gimnazijske programe nudi pojačanu nastavu iz umjetničke grupe predmeta, odnosno likovne, glazbene, scenske i filmske umjetnosti te medijske kulture. Osim redovne nastave, učenici dva sata tjedno obavezno pohađaju i radionice – bilo one kreativne (filmsku, fotografsku, scensku, likovnu, literarnu, plesnu ili glazbenu), bilo one istraživačke (prirodoslovnu, za bistar pogled, latinsko-gljivarsku, matematičku, govorništvo). Posebni projekti škole nadograđuju školsko gradivo i jedinstveni su u zemlji – poput projekata Film za 5!, English All Around ili školske radionice Model United Nations. U Filmu za 5! učenici tijekom školske godine gledaju sve dugometražne igrane filmove domaće produkcije iz tekuće godine, pišu osvrte na njih, imaju okrugli stol s redateljem ili glumcima iz filma, a potom ocjenjuju film te nagrađuju onaj najbolji po učeničkom izboru. English All Around festival je engleskog jezika u kojem je ove godine sudjelovalo preko 500 sudionika iz 52 osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske predstavljajući svoje kreativne dosege kroz filmske, literarne, glazbene, scenske i druge radove na engleskom jeziku. Školska radionica Model United Nations omogućila je da 23 učenika sudjeluje u radu čak četiri međunarodne konferencije u Europi (Zagreb, Frankfurt, Toulouse i Budimpešta) gdje su sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta na nekoliko dana u ulozi zastupnika u Ujedinjenim narodima raspravljali o svjetskim problemima.

(REx)

Video vezan uz članak

Facebook komentari