Gastronomski spektakl u Kantini

VEČER DEMIANA & BELCIJA
U jednom od najljepših restorana u Puli - popularnoj "Kantini" priređena je gastronomsko-enološka večer pod radnim naslovom "Demian & Belci". Naime, uz vrhunske kulinarske delicije predstavljena su vina Demian iz Radeki Polja te maslinova ulja Belci iz Vodnjana. Uz degustaciju maslinovog ulja sorti žižolera,rossignola i buža - o kojima je prigodno slovo održao Livio Belci, pila se vrhunska malvazija "Communique" , istoimena malvazija barique, te crveno vino "Monsigno barrique - curle, sa čijim nas je karakteristikama uppoznao najbolji hrvatski sommellier Sandi Paris. Svestrani Andy (najbolji vinar među glazbenicima, odnosno glazbenik među vinarima) potom nam je uživo predstavio i svoj unnpluged "Demian band",a ujedno je održana  i svjetska promocija octa Demian, koji je oduševio sve prisutne! Poznati Puljani,ljubitelji deobre papice, zatim su kušali piletinu na krevetu od rukole, marininirane sipe ala Kantina, te jetricu na venecijanski način u zapečenoj jabuci s palenmtom od oraha i luka, spremljenu na način šefa kuhinje restorana "Kantina". Od slatkiša, kušao se želirani sok od grožđa malvazije sa šipkom, te Demianovi kolačiči, kao i nadasve poznata i čuvena biska.
Ova ugodna večer tek je prva od najavljenih gastro-enoloških manifestacija koje će se ove jeseni i zime održavati u Kantini,a glavna caka večeri je izjava Livija Belcija da ove godine maslinovo ulja iz Vodnjana neće povisiti cijenu,što je izazvalo aplauz svih prisutnih! (Damir Strugar/Foto: Elizabeta Pavlović)