Gastronom i ja: Upoznajte food blogericu – Draganu Dujić

KROZ KRATKI INTERVJU UPOZNAJTE NAŠU I VAŠU FOOD BLOGERICU
Zadnja, ali ne i manje kreativna ljubiteljica kuhanja koja će svoje gastro delicije predstavljati na Regional Expressu živi na jugu predivne Istre, u Gradu Puli. Dragana Dujić ima 43 godine i uz veliku ljubav prema kruhu radi u obiteljskoj firmi koja se bavi proizvodnjom ulja crnog kima.

Dobro došla Dragana. Sad kad smo Vas u kratkim crtama predstavili publici, možete li nam reći kako ste zapravo došli na ideju da vaš posao bude vezan za prezentiranje recepata široj publici?
Evo za početak, upoznajte moj emotivni put u prošlost, ali i ukusnu, zdravu sadašnjost života @321_mijesi sordough specijaliteta i čudotvornog zrna crnog kima.

Ova povezanost vraća me na okus i miris djetinjstva kada sam kao mala uživala u vrućim, netom pečenim lepinjama posutim sjemenkama crnog kima. Malu, skromnu kućicu moje bake Mare, punu ljubavi i topline, u kojoj je pogotovo zimi mirisalo na svježe ispečeni kruh u peći na drva. Bio je to sordough kruh. Iako tada ne toliko poseban, danas je postao vrlo popularan. Istrajavajući i pokušavajući, čini mi se da sam postala prava ovisnica o sourdough kiselom tijestu ovdje u predivnoj Istri. Sada znam, samo nebo je granica.

Ovaj hobi, igranje sa sourdough kiselim tijestom i crni kim spojila sam u jedno -uživanje i guštanje u hrani. Ali i ono najbitnije, ljubav. Ljubav prema hrani, spremanju hrane i onima kojima je namijenjeno da je konzumiraju, mojoj obitelji .
Vodeći se jednom poslovicom: "Ako imaš i više nego ti je potrebno, sagradi još veći stol", nastavljam svoju avanturu sa @321_mijesi sourdough kiselim tijestom.

Kada ste se odlučili za „avanturu“ dijeljenja recepata s javnosti?
Pa zapravo u svoju Instagram avanturu sam krenula prije pola godine. U sourdough avanturu prije skoro godinu dana i moram Vam priznati..postala sam ovisnik o kiselom tijestu.

Kako ste zapravo došli na tu ideju?
Iskreno, brat je kriv za sve. Neko vrijeme me nagovarao da otvorim Instagram profil kako bi svoje delicije podijelila s drugima. Sada, par mjeseci nakon toga vidim da me nije samo nagovorio da otvorim profil već me brat zarazio s istim .

Postoji li vrsta jela za koju ste se opredijelili?
Putem Instagram profila @321_mijesi svojim pratiteljima prezentiram pretežno svoje delicije od kiselog tijesta. Kruh, peciva, pizze i kroasani samo su dio cijele priče.

Postoji li ciljna skupina kojoj se obraćate prilikom pripreme određenih delicija ili ima „za svakoga ponešto?“
Pa iskreno, mislim da je zapravo moj profil prilagođen svima, jer osobno ne znam osobu koja ne voli kiselo tijesto i delicije od njega.

Koji Vam je glavni cilj stranice?
Cilj stranice mi je zaraziti što više ljudi sa sourdough, da osjete tu ljubav i ovisnost, kao što sam ju i ja osobno osjetila i o kojoj sam i dalje.

Poznato je da food blogeri moraju biti maštoviti i kreativni u pronalaženju recepata, pripremi i prezentaciji istih. Gdje pronalazite svoju inspiraciju?
Od kad znam za sebe uvijek sam nešto crtala, uređivala i kreirala. Stalno mi dolaze nove ideje na pamet. Kod mene ništa nije crno i bijelo. Svi koji me poznaju znaju da sam okružena bojama. Boje su moj život, a tako je i s kruhom. Svaki je drugačiji, jedna nova kreacija i malo umjetničko djelo protkano ljubavlju i svakodnevicom. Kada mi se tijesto nađe pod rukama, više to nisam ja nego ljudi koji će ga blagovati i koji će nam se pridružiti za stolom.

Koliko Vam u prosjeku treba za jednu objavu te što koristite prilikom izrade iste?
Za izradu jedne objave potrebne su mi samo moje ruke koje će napraviti remek djelo i koje će ga ukrasiti da sam pogled na njega mami te mobitel koji će zabilježiti svaki detalj.

Koje je vama osobno najdraže jelo koje ste pripremili za svoje pratitelje?
Najdraži su mi moji kruhčeki, svaki na svoj način. Ne bih mogla izdvojiti jedan.

I za kraj, što čitatelji Regional Expressa mogu očekivati od Vas?
Čitatelji mogu od mene očekivati razne recepte od kiselog tijesta. Kako bi znali što ih čeka, najjednostavnije je da posjete moj profil i pogledaju čime se bavim.

(REX/Dragana Dujić)

Facebook komentari