Gastro manifestacija “4. Dani mednih delicija središnje Istre” ide dalje

MANIFESTACIJA SE ODRŽAVA OD 1. DO 29. VELJAČE 2020.
Ovogodišnji, 4. Dani mednih delicija središnje Istre odvijat će se od 01. do 29. veljače 2020., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.  Pošto je u petak, 14. veljače, Valentinovo, "4. Dani mednih delicija središnje Istre" dobar je izbor za odvesti dragu osobu na ručak ili večeru. 

 Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nude ovi ugostitelji:  

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) - ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica sa medom, prilog pečeni krumpir - Pazinski cukerančić s malvazijom i medom;

Konoba Vela vrata (Beram) - suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem;

Konoba-pizzeria 2. Peron (Cerovlje) – energetska medena salata na kremi od koprive – ravioli u umaku od meda, kadulje i pinjola – confit pačja prsa zapečena s medom i bademima, s griz medaljonima i brokulom – medeni zalogaj od meda, skute, datulja, grožđica i suhih smokava;

Agroturizam Stara štala (Borut) - makaruni u bijelom umaku (2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata - palačinke sa skutom i medom, kuhano vino;

Boljunska konoba (Boljun) - uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda;

Restoran Čiže (Trviž) - ravioli sa svježim sirom i medom - punjena pileća rolica sa sirom i mrkvom u umaku od meda s prilogom – krema od vanilije s medom i muškatnim oraščićem;

Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – istarski pršut, ombolo, kobasice, panceta, slana rolada sa skutom i medom – medeni medaljoni s domaćim krumpirom - medena torta, kava, rakija;

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – suhi ombolo i panceta sa suhim smokvama u medu – svinjski kare punjen šljivama u umaku od terana i meda – medeni kolač;

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – njoki s vrganjima i medom – pileća fortuna s medom – medena pita;  

Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv, maneštra – kobasice i suhi zarebnjak (ombolo) s kiselim kapuzom i krumpirom na luku i domaćoj panceti s umakom od senfa i meda – skuta s medom i orasima.

Pazin Zapad Restaurant & Wine bar (Stancija Pataj, Pazin) - topli tart od domaće ricotte i timijana, dressing od meda i oraha, mikro salata - teleći entrecote punjen šumskim gljivama, glaziran češnjakom i medom, pečene šparoge, tekuća palenta - klasičan talijanski tiramisu s medom.

Organizatori 4. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.
 
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je  OVDJE

(rex)

Facebook komentari