Franko Krajcar gostovao u SMS razgovorima

NADAHNUTO VIĐENJE I POIMANJE ISTARSKE GLAZBE
Putovanje kroz karijeru i život Franka Krajcara, od njegovog prvog pojavljivanja u Garaži, izdavanja odličnog albuma Pensieri, pa sve do nastupa na Dori predočeno je na jučerašnjim SMS razgovorima sa Robertom Razzi, u MMC- u Luka. Iznimno talentiran istarski glazbenik i predstavnik "world music" izričaja predstavio je svoje nadahnuto viđenje i poimanje istarske glazbe.
Franko Krajcar rođen je u Puli, glazbeno je obrazovan, a od 1987. je i profesionalni glazbenik. Neko je vrijeme živio i svirao u Švicarskoj, te surađivao s glazbenicima u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj. U Hrvatskoj je sudjelovao u više glazbenih projekata uglavnom etno i duhovne scene, a bio je i pridruženi član Livio Morosin Band-a. Album "Pensieri" izdan 2008. njegov je prvi autorski pokušaj da na originalan način predstavi vlastitu sjetnu etno-ambijentalnu priču sa željom da isti pronađe svoje malo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.  - Za glazbu treba imati 10 % talenta, ostalo se može steći samo radom, naročito srcem, napomenuo je Krajcar. Govorio je o planovima za budućnost, pa su slušatelji mogli saznati da želi nastupiti sa australskim aboriginima na velikom humanitarnom festivalu protiv globalnog zatopljenja. U svojoj 42. godini nada se da će se oženiti jednog dana, asa slušateljima je podijelio i činjenicu kako je imao averziju prema estradi, jer smatra od 90-tih godina nije stvoreno ništa novo. Napomenuo je kako neće tražiti status umjetnika, jer smatra da ga ne zaslužuje, možda tek za pet, šest godina. Gaji veliko poštovanje prema istarskoj ljestvici, ali je ne forsira. Smatra da su svi ljudi romantičari, te da je njegov nedavno preminuo otac bio presudan u svojem rastu kao glazbenika i čovjeka i kako je sretan što je živio s njim
Za Krajcara je bend kruna svega, želi stvarati i nastupati sa svojim bendom INDIVIA, a solo karijera u ovom trenutku ne zanima.
O turbofolku misli sve najgore te dodaje kako je ona odraz današnjeg stanja društva i da se ne cijeni kulturno-glazbena baština ovih krajeva koja je prebogata.
Franko živi duhovnost, noseći uvijek križ sa sobom, ali za razliku od nekad, sad ispod majice te poštuje svaku osobu bez obzira na vjersko opredjeljenje, saznali smo na jučerašnjim SMS razgovorima. (REX / Foto: M. Angelini)

Facebook komentari