Folklorna večer – KUD „Uljanik“

Na ulicama i trgovima 2019.
KUD "Uljanik" će se predstaviti sa svim svojim skupinama. Pripremili su raznoliki program u kojem će se naći istarski plesovi, svirke na različitim istarskim narodnim instrumentima te plesovi iz ostalih krajeva Hrvatske čije koreografije potpisuju Stjepan Celić, Dragica Martinović, Nerina Štajner, Salko Salihi, Lucija Kancijanić i Milivoj Miljan.

KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” ove godine obilježava 52 godina kontinuiranog djelovanja. Djeluju u nekoliko plesnih i 2 glazbene grupe. Na repertoaru imaju pjesme i plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Društvo je sudjelovalo je na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. Dobitnikom je mnogih priznanja i nagrada.

Posljednja folklorna večer koja se održava u sklopu manifestacije Na ulicama i trgovima 2019 je  20. kolovoza na Forumu s početkom u 20:30 sati.

Organizator programa je SAKUD, suorganizator KUD „Uljanik“, a pokrovitelji Grad Pula i TZ grada Pule.
Početkom rujna KUD „Uljanik“ počinje s upisom novih članova te želite li pjevati, plesati, svirati na istarskim narodnim instrumentima ili u tamburaškom orkestru javite se na 098/366-650.

(REX)

Facebook komentari