Fetti’s Brain Farts

HUIU GALERIJA
U četvrtak, 23. ožujka u 20 sati HUIU galerija, Pula poziva na otvorenje izložbe  „Fetti's Brain Farts“ Aleksandra Mrkonje – Fettija.
Pogled u Tattoo kulturu i šire. Predstavlja se Aleksandra Mrkonja – Fetti koji je osvojio titulu prvaka  za tetovažu u kategoriji Best of Traditional na posljednjem do sada najuspješnijem  Tattoo-expo u Rijeci. Autor će se predstaviti kroz svoje crteže, majice te tetoviranjem uživo kako bi i oni koji nisu imali doticaja s tattoo majstorima stekli uvid u cijeli proces stvaranja.
 Izložba „Fetti's Brain Farts“ će trajati do 13. travnja 2017. godine.

„KADA SI POČEO TETOVIRATI I ZAŠTO?
Tetovirat sam počeo negdje 2001 dok sam živio u Njemačkoj. Pri dolasku u Njemačku 94. sam imao prvi susret sa tiskanim medijima koji su se isključivo bavili tetoviranjem “das taetowiermagazin” kao i neki američki magazini koji su me jednostavno oduševili I zaokupili dosta moje pažnje. Dobar dio istih je završio i na zidu moje sobe skupa sa plakatima raznih punk/ska/skinheadreggae bendova koje sam tada pratio. I tada se moje crtanje kojim se bavim od ranog djetinjstva počelo vrtjeti oko tattoo tematike. Osim što sam se tada bavio crtanjem grafita, dosta sam svog vremena provodio crtajući tattoo flesheve za ekipu koja se tada već tetovirala ili za bendove sa kojima sam se družio i svirao. Tek nakon nekoliko godina kad je već bilo sigurno da neću moći ostati u Njemačkoj,  teška sam  srca rasprodao svoju kolekciju starih ali nikad ne korištenih skateboard daski raznih velikana iz osamdesetih i ranih devedesetih i sa tim novcem sam onda preko ebeya i nekih suplajera kupio svoju prvu opremu i boje. Zanimljivo je da sam prve metalne tipove kupio od meni tad nepoznatih Robija i Senfa. Šaranje je počelo odmah drugi dan, red najbližih i naj hrabrijih frendova je bio velik i moja prva tetovaža je bio klasik kustomkulture pokreta flaying eyeball u boji na best frendu.“
Izvor: http://regionaltattooportal.com/?post=razotkriven-u-devet-pitanja-predstavljamo-vam-legendu-fetti-a
(rex)
 

Facebook komentari