Festival znanosti na Politehnici Pula

17. i 18. TRAVNJA, ULAZ JE SLOBODAN!
Otkrića mijenjaju naše individualne obzore, ali i utječu na promjene u širem društvenom i gospodarskom kontekstu. Zato se Politehnika Pula i ove godine priključila Festivalu znanosti. Program na Politehnici Pula održati će se u utorak 17.4.2018, i srijedu 18.4.2018.godine.

Utorak je posvećen kombiniranoj prezentaciji pod skupnim naslovom „Inovatori u Istri„. Program započinje u 11:30 u Dvorani L. Delbianco, a u programu svojim radovima sudjeluju učenici OŠ Medulin, Talijanske srednje škole Dante Alighieri Pula, Medicinske škole Pula i Gimnazije Pula. Oni će predstaviti inovacije čiji su autori rođeni u Istri ili su djelovali u Istri. Savez udruga inovatora Istarske županije izložiti će najzanimljivije suvremene inovacije svojih članova. U 12:30 sati će dr.sc. Alida Perkov, predavačica na Politehnici Pula,  održati predavanje na temu: „Inovatori u Istri i njihov utjecaj na gospodarstvo – početci“.

Srijeda je posvećena praktičnim demonstracijama i održati će se u dvorani Elektrolab Politehnike Pula.  Tako će od 12:30 do 13:10 viši predavači  mr.sc. Radovan Jokić i Sanja Grbac Babić, mag., održati demonstraciju Teslinih otkrića, a nakon toga od 13:15 do 14:00 će predavač fizike dr.sc. Goran Zgrablić održati radionicu laserske fizike. U poslijepodnevnom terminu u srijedu od 18:00 do 18:40 ponoviti će se demonstracija Teslinih otkrića.

Sve aktivnosti namijenjene su svim učenicima studentima, te općenito široj populaciji građana.

Ulaz je slobodan. rex

Facebook komentari