Festival nacionalnih manjina “Fažani s ljubavlju”

SUBOTA, 7. RUJNA
Festival nacionalnih manjina „Fažani s ljubavlju“ po sedmi puta održat će se u subotu 07.09.2019. na Trgu sv. Kuzme i damjana u Fažani.

U sklopu festivala svojim kulturnim stvaralaštvom predstavit će se udruge svih nacionalnih manjina koje djeluju u Fažani i Istri.

Pored domaćina KUD Ulika iz Fažane, koji će otvoriti festival, nastupit će Zbor Zajednice Talijana Fažana, Zbor Encijan Slovenskog kulturnog društva Istra, Društvo perojskih Crnogoraca 1657, Bošnjačko kulturno društvo Vodnjan, Zbor i orkestar Makedonskog kulturnog društva Istre „Sv. Kiril i Metodij“, Zajednica Albanaca Istre sa plesnom skupinom, Udruga Roma Istre – Mladi romski cvjejtovi, AKUD Kolo iz Kopra.

Ulaz je slobodan. Pozivamo sve žitelje i goste iz Fažane, Pule, Vodnjana i čitave Istre, da uz pjesmu, ples i zabavu na najljepši način obilježimo završetak još jedne uspješne turističke sezone u Fažani.

Program započinje u 18 sati ispred MMC Fažana, kada će svečanim defileom sudionici u narodnim nošnjama i oblilježjima svojih kulturnih društava proći Fažanskom rivom do Trga sv. Kuzme i Damjana, a sam program započinje u 18,45 sati. Nakon programa predviđena je zajednička večera i druženje sudionika uz igru i pjesmu na Ljetnoj pozornici MMC Fažana.

U slučaju kiše program če se održati u dvorani MMC Fažana.

Festival njeguje važnost međusobnog poštivanja i uvažavanja, te se na kulturan i civiliziran način njeguju posebnosti i različitosti ljudi koji žive na ovim prostorima.

Organizator festivala je Vijeće srpske nacionalne manjine Općine Fažana i Koordinacija Srba u Istri.
Pokrovitelji su Općina Fažana i TZ Općine Fažana. Tehnička podrška MMC Fažana i Komunalac Fažana d.o.o.

(Rex)

Facebook komentari