Fantastična večer uz ‘‘Prinčevi monarhije’’ u kamenolomu Cave Romane

160 GLAZBENIKA PRIUŠTILO VRHUNSKI UGOĐAJ POD ZVIJEZDAMA
U kamenolomu Cave Romane održan je koncert pod nazivom ''Prinčevi Monarhije'', na kojem su bila izvedena djela Mozarta, Bethovena, Liszta, Dvoržaka i Smetane. Publika je mogla čuti Smetaninu Vltavu, Lisztovu Madžarsku rapsodiju, Mozartov Requiem, Dvoržakovu New World Symphony, te Beethovenovu Devetu simfoniju...
 
Orkestar je došao iz Udina, a radi se o Filharmonici Friulani, dok je zbor bio sastavljen za ovu prigodu od pjevača Slovenske filharmonije i Consortium musicuma iz Ljubljane, te Jeke Primorja iz Rijeke. Na koncertu su nastupili i solisti sopranistica Anna Viola i tenor Alessandro Cortello, te mezzosopranistica Silvia Regazzo i bas Slavko Sekulić. Dirigent je bio Igor Vlajnić, kojeg publika, koja je posjećivala događanja u Vinkuranu, proteklih godina dobro poznaje.

Monumentalni kamenolom Cave Romane, ovoga je puta, na svojoj jedinstvenoj sceni okruženoj kamenim liticama visokim 60 metara ugostio čak 160 glazbenika, i zasigurno ljubiteljima dobrih glazbenih numera priuštio vrhunski ugođaj pod zvijezdama.

(rex)

Facebook komentari