Erik Čumpek pobjednik Suljinog memorijala u streljaštvu

11. MEMORIAL "SULEJMAN  NADAREVIĆ - SULJO"
U prostoru zračne streljane streljačkog kluba „Bujština“, dana 18.08.2019.godine održan je tradicionalni turnir u disciplini serijska zračna puška.
 
Popunjena streljana zračila je sportskim duhom i pozitivnim rivalstvom u cilju postizanja što boljih rezultata natjecatelja svrstanih u kategorije seniora i veterana.

POREDAK NA POSTOLJU:

VETERANI:
1.mjesto - TOMO ŠTRK
2.mjesto - GORAN PUCER
3.mjesto - ZORAN ŠTRUMBERGER

SENIORI:
1.mjesto - ERIK ČUMPEK
2.mjesto - NIKICA GOLUSKA
3.mjesto - DINO ZUDICH

Streljački klub ''Bujština'' djeluje više od 10 godina i član je Hrvatskog streljačkog saveza, te Hrvatskog saveza akcionog streljaštva. Prakticira više streljačkih disciplina u kategorijama kadeta, seniora i veterana koji se natječu do ranga državnog prvenstva.

Kako na području Istarske i Primorsko-Goranske županije nema niti jedna registrirana streljana za ovaj sport, klub je uz podršku Grada Umaga pokrenuo inicijativu uređenja poligona sa 10 streljačkih mjesta u preciznom gađanju u disciplinama veliki kalibar pištolj/revolver 25 metara, veliki kalibar puška 100 metara, mali kalibar puška/pištolj 50 metara i poligon za mini snajper 200 metara. U planu je i uređenje poligona sa steiđevima za akciono, ofanzivno i defenzivno (IASC, IPSC i IDPA) gađanje, što su sada jako popularne streljačka disciplina u svijetu.
 
"Navedene aktivnosti provele bi se u fazama, za što postoji podrška saveza, klubova, turističke zajednice, udruga proizišlih iz domovinskog rata, te hotelsko turističkih tvrtki sa kojim imamo odličnu suradnju. Trenutno očekujemo donošenje novog „Pravilnika o civilnim strelištima i drugim mjestima određenima za vježbe gađanja“ koji će nam olakšati realizaciju. Ovaj projekt biti će naš doprinos Umagu kao gradu sporta i turizma kroz 365 dana u godini." - kažu u streljačkom klubu "Bujština".

Facebook komentari