Elis Lovrić : koncertna promocija IstraMerika - VIDEO

ZAGREB, HRVATSKI GLAZBENI ZAVOD, 31.SIJEČNJA U 20.00 SATI
Elis Lovrić, glazbena izvođačica i uspješna glumica i kantautorica, od milja često zvana i "Istarska vila", sutra, u srijedu, 31. siječnja , u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu predstavlja album "Merika", u 20.00 sati. Naša Labinjonka poziva Vas da joj se pridružite u Zagrebu, i uveličate ovaj prekrasan događaj za sva osjetila, i uronite u čaroban svijet labinjonske cakavice.

Početna točka „puta u IstraMeriku“ je, dakle, Labin, i njegova „labinjonska cakavica“, dijalekt kojeg danas govori oko 10 tisuća ljudi s područja grada Labina, ali i davno iseljenih Labinjana. Elis Lovrić na toj „besedi“ svoje obitelji već više od desetljeća piše pjesme, koje sama i sklada.  Probranih dvanaest od tih skladbi je nedavno izdala kao album pod nazivom 'Merika', u vlastitoj nakladi Akcent Studija. „Merika“ je, veli Elis,  istodobno sjetan i himničan album istarskog mora, brazilskog sunca i glazbenog otkrića neke vlastite Amerike, mitske zemlje svih kantautora svijeta. Ovaj zvuk podjednako zavodi iskusne ljubitelje tradicionalnog kantautorskog izričaja, kao i mlađe naraštaje koji teže za otkrićem svog unutrašnjeg ritma.

Onaj tko je jednom čuo Elis uz gitaru na kazališnoj ili nekoj starogradskoj kamenoj ljetnoj pozornici, ostao je hipnotično zauvijek zaljubljen u ovu istarsku dušu, koja dira ravno u srce ali i um te  ima rijetku moć da zarobi slušatelja i gledatelja u potpunosti.

Elis će se na promociji pridružiti i Bika Blasko na violončelu, te Stjepan Večković koji svira mih, gajde i dvojnice.

Promocija albuma „Merika“ održat će se u srijedu, 31. siječnja 2018. u 20:00 u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj ulici 6a.

(rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari