Edukacijska radionica „Od malih nogu“

U OŠ MARIJE I LINE U UMAGU, UDRUGA SLIJEPIH ODRŽALA JE RADIONICU
U sklopu edukacijskih aktivnosti koje već godinama provodi Udruga slijepih Istarske županije, predsjednik Udruge, Zlatko Kuftić, proteklog je tjedna posjetio Osnovnu školu Marije i Line u Umagu gdje je zajedno sa Sonjom Čeč Bošnjakovski, inače zastupnicom u Skupštini Udruge slijepih za područje Podružnice Umag, održao radionicu pod nazivom „Od malih nogu“.

Kuftić je pritom učenicima 5. razreda govorio o tome kako pristupiti slijepoj osobi, upoznao ih je s problemima i poteškoćama s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu te ukratko predstavio rad Udruge slijepih Istarske županije, a koja je osnovana 1951. Osim teorijskog djela u sklopu radionica učenicima su prezentirana i razna pomagala s kojima se slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu, kao što su bijeli štap, govorni sat, govorna vaga i tlakomjer, brajlova pisaća mašina, govorni mobitel ali i primjerice razne društvene igre prilagođene slijepim osobama, poput šaha, zvučne lopte, domina ili popularnog „Čovječe ne ljuti se“.

Tijekom radionice Kuftić je predstavio i najnoviji projekt Udruge slijepih „Glas za prijatelja“, a školi je za sudjelovanje u radionici „Od malih nogu“ uručio zahvalnicu.
 

(REX)

Facebook komentari