Društvo Zdravo Naselje poslalo dopis Predsjednici RH u vezi baznih stanica

ZAHTJEV ZA HITNIM POSTUPANJEM U SVRHU ZAŠTITE INTERESA GRAĐANA
U redakciju Regional Expressa pristigao je dopis Društva Zdravo Naselje iz Gervaisove iz Pule, upućen Predsjednici RH u vezi baznih stanica. Dopis prenosimo u cjelosti:

"Poštovana Predsjednice,
Ovim Vas putem pozivam da hitno poduzmete sve neophodne mjere i zaštitite interes i zdravlje građana Republike Hrvatske.
U svojstvu Tajnika građanske inicijative Društvo Zdravo Naselje, dužan sam Vas obavijestiti o tekućim problemima i zahtijevati hitno postupanje u  slučaju  BAZNIH STANICA NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE!

Beskrupulozno i bahato poslovanje kompanija koje se bave mobilnim telekomunikacijama, a na štetu građana, mora stati!  Naša je inicijativa izborila skidanje bazne stanice u našem naselju, te još nekoliko rješenja nadležnih službi o skidanju navedenih baznih stanica u nekoliko naselja u Puli, međutim, opći je problem prebacivanje nadležnosti službi sa jedne na drugu i tako u krug, što ni u kom slučaju nije interes zainteresirane javnosti, nego čisto nepošteno pogodovanje kopmanijama, koje prema našem stavu u svakom pogledu šteti  zdravlju ljudi, životinja i našoj životnoj sredini.

Postoje puno inicijativa koje se bave ovom problematikom, i to isključivo u svrhu zaštite općeg interesa građana i životne sredine ,  a to je veliki problem koji se putem tihog prešućivanja  stavlja u drugi plan.
Smatramo da su svi problemi građana od opće društvene koristi sami po sebi takvi da se trebaju rješavati po hitnom postupku, pa tako i u ovom slučaju.

Dajem si za potpuno pravo od Vas zahtijevati  urgentno poduzimanje mjera, kako bi se interesi građana zaštitili, te i ostali zaštićeni u ovom problemu.

Podsjećam Vas na datu riječ:

„Bit ću predsjednica svih hrvatskih građana, bez obzira na političko opredjeljenje, etničku, vjersku i spolnu orijentaciju i pripadnost. Beskompromisno ću štititi socijalno najugroženije. Uloga predsjednice Republike jasno je definirana hrvatskim Ustavom. No, isto tako, svjesna sam svoje odgovornosti prema hrvatskim građanima, kao jedini visoki državni dužnosnik kojega građani izravno biraju. Stoga vam se u ovom svečanom trenutku izravno i obraćam: Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Hrvatske! Vi ste mi ukazali povjerenje i vama ću polagati račune! Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica.“

U potpisu: Branko Kovač-Vujčić, Tajnik DZN

(rex/ Manuel Angelini)

Facebook komentari