Društvo za robotiku organizira dane otvorenih vrata

NAKON DANA OTVORENIH VRATA VRŠIT ĆE SE UPISI U RADIONICU
Društvo za robotiku Istra  u petak 24.01. od 17:00 do 18:00 sati će imati dane otvorenih vrata. U  Centru za praktičnu robotiku Pula, Rizzijeva 40, u prostore Industrijsko-obrtničke škole Pula  i upoznajte robote Boe-Bota, Dash, humanoidnog robota Alpha 1S , heksapoda, arduino mikrokontrolere, robota psa Aiba i druge robote, svoje buduće prijatelje.  Moći ćete vidjeti i kako radi 3D printer, robotska ruka, CNC stroj, dronove , moći ćete upravljati robotom i gađati prstenac i još puno toga. Sigurni smo da će vam biti interesantno i zabavno.
Nakon završetka robotičke igraonice, odnosno, dana otvorenih vrata,  Društvo za robotiku Istra će vršiti upis polaznika u scratch radionicu za izradu animacija i video igrica i početne radionice robotike. Radionice su za učenike OŠ od 3. do 8.razreda osnovne škole. Početne radionice će se održavati u periodu od 27.1. do 26.06.2020.godine. Radionica robotike će se održavati ponedjeljkom od 17:45 do 19:15 sati, a Scratch radionica za izradu animacija i video igrica četvrtkom od 17:00 do 18:30 sati. Omogućite vašoj djeci da upoznaju razne robote, da kroz zabavu i igru nauče programirati, da izrade svoje animacije i video igrice, da budu kreativni, da razvijaju maštu, ispunjavaju snove i grade samopouzdanje. Roboti sa svijetom komuniciraju preko senzora, mogu čuti zvukove, detektirati objekte, primjećivati pokrete, upravljati radom semafora, mogu spašavati žrtve u arenama koje simuliraju zgradu nakon potresa, mogu svirati i plesati, gađati u prstenac, igrati nogomet, mogu raditi sve što zamislite.  Robotika i informatika su budućnost ove generacije. Omogućite vašoj djeci da od mladih dana uđu u STEM područje, svijet programiranja i robotike, trenutno najpopularnijih tehničkih disciplina. Što će vaše dijete raditi na SCRATCH radionici?
Programirati u programskom jeziku SCRATCH, crtati, izrađivati razne video animacije u koje će ubacivati i zvukove, izrađivati razne video igrice koje mogu i sami osmisliti, te će tako ući u jedan poseban svijet, gdje će naučiti kako funkcioniraju programi, video igrice, kao i mnoštvo toga što ih okružuje. Više informacija o radionicama na strani : http://www.RobotikaIstra.com

(REX)

Facebook komentari