Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka

ŽUPANIJSKI SUD U PULI ODREDIO JE OSUMNJIČENOM JEDNOMJESEČNI PRITVOR
Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage te je ispitalo 22-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem ubojstva.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak Mahir Hodžić, 8. veljače 2020. u Puli, u stanu 24-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon verbalne prepirke i fizičkog međusobnog razračunavanja, u nakani da usmrti 24-godišnjaka, neutvrđenim ga oštrim predmetom ubo nekoliko puta u predjelu prsišta i ramena, te mu zadao više posjekotina i razderotina. Oštećeni 24-godišnjak zadobio je ozljede opasne po život, a život mu je spašen pruženom hitnom medicinskom pomoći.
 
Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Puli i odredio istražni zatvor protiv 22-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Razlog zadržavanju je između ostalog i što Mahir Hodžić u Hrvatskoj boravi neprijavljeno, te je tako mogao pobjeći i postati nedostupan hrvatskom pravosuđu. Isto tako postojala je mogućnost da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo.

(rex/foto facebook)

Facebook komentari