Donacija vizira za porečke pomagačke službe

VIJESTI IZ GRADA POREČA
Iako se opuštaju mjere u svezi širenja virusa COVID-19, što pogoduje normalizaciji života i gospodarskom oporavku, svi važni stručnjaci u ovoj fazi neprestano upozoravaju na daljnji oprez i odgovorno ponašanje svake osobe. To uključuje zadržavanje nekih navika u ponašanju koje smo stekli u vrijeme pandemije u cilju osobne zaštite i zaštite drugih. Te navike uključuje fizičku distancu na 1.5 - 2m, posebno u zatvorenom prostoru, pranje ruku, ne rukovanje te korištenje zaštitne opreme u najizloženijim službama.
 
Potaknut situacijom i osobnim entuzijazmom naš sugrađanin Alen Anušić, koji je već ostvario više donacija vizira za Poreč, Pulu, Petrinju, nastavio je izrađivati vizire i kada su se svi počeli opuštati. Samozatajno i predano je izradio još 300 vizira za potrebe porečkih pomagačkih službi koje je donirao krajem prošlog tjedna. Sve to s idejom da se najranjiviji sugrađani koji traže usluge i najizloženiji pomagači koji pružaju usluge mogu primjereno zaštiti. Na taj način direktno je svojim znanjima i motivacijom dao doprinos radu pomagačima Poreča i suzbijanju širenja virusa. I sam se nada , kao i porečki stručni timovi, da viziri neće trebati ili da će biti iskorišteni za neku drugu zaštitnu svrhu, a ne zbog drugog vala COVID-19. Ipak, puno je pomogao tijekom prvog vala i osigurao da ako se drugi val uopće i dogodi naši lokalni timovi to dočekaju spremnije, bolje opremljeni te sa značajno većom zaštitom. 
 
Alenu su svi koji su s njim surađivali zahvalili na iznimnom humanitarnom doprinosu, ponosni što je baš naš sugrađanin i što je nesebično pomagao i pomaže timovima Poreča stavljajući se na raspolaganje u uvjetima ovakve neočekivane krize. Jer, bude li trebalo Alen će opet pomoći i imat ćemo oslonac u njegovu radu, znanju i dobroj volji, a sad će zasluženo malo odmoriti od višemjesečne danonoćne izrade vizira.

U ovom trenutku našim je gradskim timovima stvorio zalihu kako bi sa većim prihvatom  korisnika i popuštanjem mjera, miješanjem ljudi iz različitih zemalja tijekom turističke sezone imali u rezervi i dodatnu zaštitnu opremu. Ova posljednja donacija od 300 vizira je usmjerena Istarskim domovima zdravlja-ispostavi Poreč, Domu za starije i nemoćne Poreč, Zdravom gradu Poreč, a u ovom je broju i rezerva za druge gradske timove bude li potrebno, npr. aktiviste Crvenog križa Poreč ali i druge pomagačke ekipe.

Alenov rad je podržan u prvom redu od njegova poslodavca Fusio d.o.o. i ne samo to nego je poslodavac i druge zaposlenike stavio u funkciju dostave vizira na konačne lokacije kojima se doniraju. U zajednici Alen je dobio podršku od Grada Poreča i gradonačelnika, Zdravog grada Poreč te drugih suradnika kojima i ovim putem osobno zahvaljuje.

(REX)

Facebook komentari