Dominik Družeta, najuspješniji sportaš Grada Pule u 2015.g.

INTERVJU SA JUDAŠEM "ISTARSKOG BORCA" IZ PULE
NaDanu pulskoga sporta  u organizaciji Zajednice sporta Grada Pule, 10. ožujka 2016.g.,  judaš Dominik Družeta proglašen je  za najboljeg sportaša Grada Pule za 2015.g.  Na svečanosti u Domu branitelja, priznanje je u Dominikovo ime preuzeo trener Dean Ilić, jer je Dominik bio spriječen obvezama u Zagrebu. Dobiveno priznanje i još jedna hvalevrijedna sportska titula, bio je povod za razgovor sa ovim pulskim sportašem i judašem "Istarskog borca".

Dominik je, na početku našeg razgovora, rezimirao sportske uspjehe u protekloj godini, radi kojih je i ostvario priznanje Naj sportaša Pule:
 "U 2015. sam  u juniorskoj sezoni  na europskom i svjetskom prventsvu bio 7. , a na mlađe seniorskom europskom prvenstvu sam osvojio broncu i na temelju toga sam proglašen za najboljeg sportaša grada Pule u 2015."

Zašto baš judo od svih sportova?
"Prvi susret sa judom sam imao sa 4 godine kada me tata odveo pogledati trening, nakon čega sam i ja počeo u trenirati u grupi za djecu gdje se kroz igru upoznaje s elementima i principom juda. "

Što te posebno privuklo tome sportu, i klubu Istarski borac?
"Judo klub Istarski borac radi iznimno kvalitetno sa svojim članovima i vjerojatno su moji roditelji smatrali da je to prava okolina za moj skladan razvoj. Roditelji su uvijek podržavali moje bavljenje sportom tako da sam se uspješno zadržao u judu,a s vremenom, kako sam odrastao, taj mi se sport sve više sviđao, kao i samo treniranje, te sam se tako polako počeo natjecati. Sada treniram u natjecateljskoj grupi čiji je trener Dean Ilić i osim  mene trenira još dosta kadeta i juniora."

Čemu te judo uči, koji su ti najveći izazovi?
"Judo predstavlja način pomoću kojeg možemo najefikasnije iskoristiti našu fizičku i psihičku energiju te nas uči međusobnom poštovanju i kontroli emocija. Najveći mi je izazov iskoristiti maksimalno svoje mogućnosti, na što u velikoj mjeri utječe psihička spremnost prilikom svake borbe."

Najdraža dosadašnja borba ili titula, putovanje?
"Najdraži i najbolji rezultat mi je prošlogodišnja europska medalja,a poradit ću na tome i da nije posljednja. Na natjecanja se putuje na razna mjesta,ali pošto je fokus uvijek usmjeren na natjecanje onda se ne troši puno vremena na obilazak znamenitosti."

Uzor, mentor ili sportaš kojem se posebno diviš?
"Ima više boraca čiji mi se stil borbe sviđa,ali nikome se posebno ne divim. Ove godine polako krećem sa borbama u uzrastu seniora i, ako se želim boriti sa najboljima, strah me ne smije sputavati. Poštujem svakog sportaša i tuđi me uspjeh ne obeshrabruje, već motivira da još više radim na sebi i svojim postignućima."

Planovi za budućnost , sportski ali i akademski ?
"Iako trenutno studiram Zagrebu, i dalje u dogovoru s trenerom treniram judo u jednom zagrebačkom klubu,a kondicijske treninge radim po planu s tatom, Kristianom Družetom. Zasad uspješno usklađujem fakultetske obaveze,trening i natjecanja,a trudit ću se da tako i ostane. Usredotočit ću se na seniorsku karijeru te kao i dosad raditi na unaprjeđenju svojih sposobnosti.

Čitateljima Regionala poručujem da nađu vrijeme u svom tjednu za bavljenje fizičkim aktivnostima jer to uz fizički trening donosi sreću i zadovoljstvo. "

Zahvaljujemo Dominiku Družeti , najuspješnijem pulskom sportašu u 2015-oj godini na ovom razgovoru i želimo mu još puno sportskog i akademskog uspjeha!

Iskrene čestitke!   ( J. Vitasović;  foto: obitelj Družeta )

Facebook komentari