Dodijeljene nagrade i priznanja laureatima

ZA IZNIMNE DOPRINOSE RAZVOJU GRADA PULE
Kulminacija svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, zasigurno je bila dodjela priznanja Gradonačelnika, povelja, Grba i nagrada Grada Pule. Najsvečaniji dio sjednice započeo je dodjelom nagrade Miri Bulf, za aktivan rad Udruge za borbu protiv karcinoma te kupnju uređaja za mamografiju OB Pula. Liga protiv raka Pula djeluje više od 20 godina, u koju je veliki trud uložila Bulf, u čije je ime nagradu preuzela unuka Morena.Nagrada Grada Pule, najviše priznanje dobio je prim. Ivica Pavičić Donkić, koji se zahvalio svima koji su ga uputili u tu struku, te istaknuo nadanje kako će ovo priznanje motivirati ostale liječnike na još predaniji rad.
Promociju vinske scene u Istri, Hrvatskoj i Europi izvrsno provodi enolog i sommelier Bruno Trapan, odnosno Trapan vina, te je njegov predan rad nagrađen gradonačelnikovim priznanjem.
Za promicanje pozitivnih vrijednosti sredine iz koje potječu, te obogaćivanje pop-rock scene Pule i Hrvatske, zasluženo je nagrađena grupa Nola. „Divno je kada Grad prepoznaje trud i hvala im na tome“, ganuto je istaknula pjevačica Gabrijela te se publici zahvalila na najljepši način, pjesmom Iznad oblaka, nominiranom za Porina u kategoriji hit godine.
Povelju Grada Pule dobio je Odjel za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“ koji slavi 50. obljetnicu djelovanja, a nagradu je u ime Odjela preuzeo pročelnik prof.dr.sc. Valter Boljunčić.
Grb Grada Pule dodijeljen je Jeleni Vuković, paraolimpijki koja je prethodne godine osvojila zlato i broncu u Indiji. „ Grad stoji iza mene i prepoznaje moj sportski trud“, istaknula je te se zahvalili trenerici, treneru, medicinskom timu, Udruzi osoba sa invaliditetom. Ivica Pavičić-Donkić, otorinolaringolog u pulskoj Općoj bolnici dobio je nagradu za višegodišnji predani rad u zdravstvu.
(K.H. / Foto: M. Angelini)

Facebook komentari