Do svježeg povrća, voća i mesa preko digitalnih tržnica

OBITELJSKA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA SVOJE PROIZVODE PRODAJU ONLINE
Do svježeg povrća, voća i mesa u vrijeme epidemije koronavirusa i zatvorenih tržnica najlakše je doći preko digitalnih tržnica, piše u četvrtak Večernji list.

Mala tjedna košarica od 120 kuna i velika 220 s besplatnom dostavom u krugu od pet kilometara od jarunske tržnice, samo je jedan od oglasa snalažljivijih OPG-ovaca koji su se nakon zatvaranja tržnica ,za koje je procijenjeno da bi mogle biti žarišta zaraze koronavirusom, brzo organizirali preko internetskih portala i društvenih mreža. S prestankom rada tržnica u problemu se našlo oko 10.000 obiteljskih gospodarstava, od kojih je samo na zagrebačkim tržnicama prodavalo njih 1500.

Blitva, salata, luk, krumpir, mrkva samo su neki od proizvoda certificiranih proizvođača s tržnice Osijek gotovo su preko noći krenuli s dostavom putem stranica eceker. hr i naruci2go.com. Solidarna Eko grupa Osijek svakog će petka dostavljati robu na kućni prag naručitelja prijavljenih na novu platformu Ekotrznica.hr. Putem online tržnice Vukovarsko-srijemske županije moguće je kupiti voće, povrće, meso, mesne prerađevine, sireve i vino.

I Vrgorac je otvorio svoju digitalnu tržnicu s više od 450 OPG-ova KupujDomace.hr Zagreb,  Zdravo za gotovo . U Rijeci su to grupe Zeleni Kastav i Primorsko-goranska kašetica, a na Facebooku Od grunta do stola te Croland. hr . Na sesvetskoj Burzi hrane, koja spaja proizvođače i kupce u posljednja tri-četiri dana znatno je porastao broj OPG-ova koji se oglašavaju.

(REX)

Facebook komentari