Do kraja veljače još traju ‘‘3. Dani mednih delicija središnje Istre’’

Do kraja veljače još traju ‘‘3. Dani mednih delicija središnje Istre’’-94538

DANI MEDNIH DELICIJA TRAJU DO 28. VELJAČE 2019.
Ovogodišnji, 3. Dani mednih delicija središnje Istre odvijaju se od 01. do 28. veljače 2019., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.

Atraktivni menu, koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) - ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica s medom, prilog krumpir na supe - pazinski cukerančić s malvazijom i medom;
Konoba Vela vrata (Beram) - suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem;
Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje) - marinirane kozice s emulzijom meda, limuna i zelenog tabasca na posteljici od matilovca i skute - domaća tjestenina od integralog brašna s medom, kaduljom i orasima - pačja prsa u umaku od muškata, meda i naranče sa zapečenim krem krumpirom i tikvicama - creme brulee sa Baileysom i medom;
Konoba Jelenić (Lušetići) - juha od meda i mrkve - pileće trakice s umakom od meda i senfa te prilogom po želji - skuta s medom i orasima;
Agroturizam Stara štala (Borut) - makaruni u bijelom umaku s medom - restani krumpir, kobasice s umakom od senfa i meda, salata - palačinke sa skutom i medom;
Boljunska konoba (Boljun) - uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom sa suhim kobasicama - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda;
Restoran Čiže (Trviž) - sir, pršut te skuta s medom - ravioli sa skutom i medom - punjena pileća rolica sa gljivama u umaku od meda te prilogom - palačinke sa svježim sirom i medom;
Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) - kanape s medom i skutom, suhi zarebnjak - ombolo, kobasice na marmeladi od luka i meda - medena torta, kava, medovača.

Organizatori 3. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.

(Rex)