Djeco i roditelji, Baltazar dolazi u porečko kazalište!

PUT OKO SVIJETA ZA VELIKE I MALE
U Pučko otvoreno učilište Poreč 18. veljače stiže omiljeni lik svih generacija - Profesor Baltazar! Priče o prijateljstvu, ljubavi i znanju koje je Baltazar desetljećima dijelio s malih ekrana sele se u kazalište. Tvornica lutaka i Scena Gorica u režiji Marija Kovača na put oko svijeta s poznatim Profesorom vode svu djecu i one nešto starije, pa će u predstavi moći zajedno uživati roditelji i djeca.

Predstava vjerno prati estetiku i etiku originala. Scenaristica Petra Radin koristila je motive nekoliko poznatih epizoda Profesora Baltazara, koje je vješto ispreplela u priču o putovanju ka spoznaji, putovanju dvoje prijatelja – Smetlarice (Petra Radin) i ptice Toni (Filip Detelić) koji traže Baltazargrad. To je putovanje pružilo autorima jedinstvenu priliku da na sceni prikažu dva svijeta: onaj stvarni, temeljen na postojećim i poznatim lokacijama, te onaj imaginarni u kojem su sva čuda moguća.

Oni koji su još možda premladi da bi znali tko je Baltazar upoznat će za mnoge pravog idola iz najranije mladosti, a oni koji su ga možda malo i zaboravili prisjetiti se jedne vesele i čarobne priče. U svakom slučaju, čeka nas avantura kroz zemlje poput Italije, Kine, Egipta i Rusije. Baš u Rusiji, u dalekom Sibiru, predstava je na lutkarskom festivalu osvojila nagradu za najduhovitiju i najoriginalniju predstavu u cjelini.

Predstava je na programu porečkog Učilišta 18. veljače u 18 sati, a cijena ulaznice je 25 kuna. Ulaznice možete rezervirati online na rezervacije-poup.hr.

U ožujku se u Učilištu sprema još jedna dječja predstava - Hrvatska bajkovnica Teatra Naranče - u sklopu festivala komedije i smijeha Zlatni zub. Program festivala dostupan je na linku.

(REX)

Facebook komentari