Dječji vrtići Medulin u projektu ‘Maslinice vrtićarice’

MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva objavila je u mjesecu ožujku i travnju 2013.g. natječaj „Mali projekti za bolje sutra" - mali projekti u zajednici. Dječji vrtići Medulin participirajući u natječaju prijavili su projekt „Maslinice vrtićarice" i u tu svrhu dobili financijsku potporu Zaklade na iznos od 10.000 kuna.

Cilj ovog projekta odnosi se na oplemenjivanje okoliša u okruženju vrtića koji ima direktan izlaz i pogled na cestu na samom ulazu u mjesto, obogaćivanje spoznaja djece o kulturi i tradiciji ovog kraja vezanoj uz maslinarstvo i svojstva maslina i maslinovog ulja te doprinos razvoju vrtića na temeljima ekološke osjetljivosti korištenjem prirodnih resursa.

Zahvaljujući sredstvima Osnivača (Općine Medulin) pristupilo se stvaranju uvjeta za navodnjavanje prirodnim izvorima vode, sredstvima Zaklade pristupilo se nabavci sadnica maslina i popratnog materijala te sredstvima vrtića nabavci didaktičkog i potrošnog materijala koja su u periodu od rujna do studenog 2013. utrošena u svrhu rada s djecom na upoznavanju ovog plemenitog stabla.
U budućnosti će brigu o posađenom masliniku voditi vrtić i zaposlenici vrtića u suradnji s roditeljima i obrtnicima u našoj društvenoj sredini.

'Posebno smo zahvalni na  pomoći i  doprinosu u realizaciji ovog projekta tvrtkama „Zanitel d.o.o." i uljari „Nonno Bruno" koje podržavaju rad vrtića i u mnogim drugim segmentima', istaknuli su iz vrtića.
U akciji sadnje okupiti će se oko 200 sudionika: zaposlenici vrtića, roditelji djece korisnika programa, zaposlenici drugih poduzeća u Općini te članovi udruga koje djeluju na području Općine (Savjet mladih Općine Medulin, UKUD Mendula, MedulinArt, Medulinska placa i brojni drugi).

Vrijednost ovog projekta ukupno iznosi oko 50.000,00 kn pri čemu valja računati na potrebu dodatnih ulaganja vezanih uz opremanje bušotine za prirodno navodnjavanje.
U subotu 30. studenoga s početkom u 10 sati u Dječjem vrtiću Medulin održati će se završna akcija projekta - sadnja maslinika. (rex)

Facebook komentari