Dječji festival duhovne glazbe „Iskrice“

DESET ZBOROVA NASTUPA OVE SUBOTE U VODNJANU
U Vodnjanu će se na Narodnom trgu 11. svibnja u 17 sati održati 13. Dječji festival duhovne glazbe „Iskrice“, pod geslom: „Djeca, budućnost svijeta“. Povod za geslo je Sinoda Mladih koju je sazvao Papa Franjo. "Naime, djeca koja nastupaju na Iskricama će sutra postati mladi koji će također biti ugroženi te ovim načinom sudjelujemo na tom planu da se odgovorno postupa i ponaša prema djeci", kažu iz Župnog ureda Vodnjan.

Nastupit će 10 zborova koji okupljaju ukupno 220 pjevača. Pjevaju poznate pjesme i nove skladbe komponirane upravo za Festival. Ove godine bit će izvedeno 7  poznatih skladbi i 3 nove skladbe.

Zborovi koji će nastupiti na Festivalu:

1. ŽUPA SV. KUZME I DAMJANA, FAŽANA
2. OŠ VODNJAN
3. LAURA TINA – KATOLIČKA OŠ JOSIP PAVLIŠIĆ, RIJEKA
4. ŽUPA SV. ROK GALIŽANA
5. „EGIDIJE BULEŠIĆ“ -ŽUPA SV. BLAŽ VODNJAN
6. „NEBESKE ISKRICE“ – ŽUPA  SVETI MATEJ VIŠKOVO
7. „MALI OD SV. JURJA“- ŽUPA SV. JURAJ STARI PAZIN
8. „MALI ZBOR“ – OŠ VLADIMIR NAZOR, PAZIN – PŠ LUPOGLAV
9. „ANGELI BIANCHI“ – SEI EDMONDO DE AMICIS BUJE
10. „MLADI OD SV. JURJA“  - ŽUPA SV. JURAJ  STARI PAZIN

 
Time je ova manifestacija do sada uspjela okupiti 11.500 malih pjevača zborova župa i osnovnih škola te je postala prepoznatljiva u Istri, a i šire.

Održan je i 10. natječaj za literarni rad „Egidije Bulešić“ na temu „Moj najljepši događaj u djetinjstvu“. Na natječaj je pristiglo 18 radova. Na natječaj su se odazvali OŠ Vladimira Nazora Pazin – PŠ Karojba, OŠ Vodnjan, Škola za odgoj i obrazovanje Pula te župa Vodnjan.
 
Festival organizira Župni ured Vodnjan i Hrvatski katolički zbor „MI“, osnovna zajednica Vodnjan, a pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana, Porečko pulske biskupije i Župnog ureda Vodnjan.
 
U slučaju kiše, Festival će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vodnjan.
 
Festival ima za cilj poznanstvo, zajedništvo, prijateljstvo, stvaralaštvo i otimanje djece ulici i porocima i uspio ih je okupljati tisuće sati. Sa 11.500 djece bile su povezane njihove obitelji, pa je Festival zbližavao desetine tisuća ljudi i postao fenomen u Istri.

(REx)

Facebook komentari