Deset osoba ozlijeđeno u sudaru četiri vozila

NA CESTI NOVIGRAD - BUJE
Deset osoba ozlijeđeno je u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 16:40 sati dogodila na cesti Novigrad - Buje, u kojoj su sudjelovala četiri vozila.   

"U nesreći je ozlijeđeno deset putnika, od kojih je šest prevezeno u pulsku Opću bolnicu, a četvero je na Hitnoj pomoći u Umagu. O kakvim se ozljedama radi, još nije poznato, no ni jedna osoba nije životno ugrožena", izjavila nam je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Sve je počelo frontalnim sudarom dva vozila iz još neutvrđenih razloga, da bi kasnije na njih naletjela još dva automobila. U sudaru su sudjelovala dva vozila talijanskih tablica, te po jedno njemačkih i hrvatskih registarskih oznaka.

Cesta Novigrad - Buje bila je zatvorena od 17,10 sati, a promet je presumjeren na zaobilazne puteve.

SLUŽBENI POLICIJSKI IZVJEŠTAJ:
Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita upravljao teretnim automobilom Fuso Canter, zagrebačke registarske oznake, kolnikom Ulice Domovinskih žrtava te je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u zadnji dio vozila  Peugeot, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji se zaustavio radi skretanja u lijevo. Od siline udarca, Peugeot se odbio na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje se sudario s automobilom Ford, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnji talijanski državljanin. Vozilo talijanske registarske oznake naletjelo je tada na povišeni rubnjak i prevrnulo se na krov, dok se vozilo njemačke registarske oznake zaustavilo na nogostupu. Teretni automobil zagrebačke registarske oznake nastavio je nekontrolirano kretanje te ja udario u automobil Hyundai, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji talijanski državljanin.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači svih vozila i 25-godišnja putnica iz Peugeota, 42-godišnja talijanska državljanka iz Forda te putnici iz Hyundaia, 45-godišnja talijanska državljanka i troje maloljetnih talijanskih državljana.

Protiv vozača teretnog vozila pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(rex)

Facebook komentari