DELICIA - najprodavaniji hrvatski keksi bez šećera peku se u Istri

OSVOJITE TRI POKLON PAKETA i UŽIVAJTE U VRHINSKIM ORIGINALNIM KEKSIMA
Koliko puta ste uz kavicu poželjeli i ukusan prhki keksić koji će vam uljepšati trenutak opuštanja ali ste odbacili ideju zbog mnoštva kalorija i nezdravih sastojaka u keksima? Jeste li znali da keksi kupljeni u dućanu mogu biti svježi, zdravi i bez šećera uz to još i proizvedeni u Istri? Ako niste, znači da još uvijek niste upoznali brand Delicia

Dorijana i  Dražen Horvat  prije 20 godina u Buzetu su pokrenuli  uspješnu obiteljsku tvrtku Delicia sa samo jednim ciljem: stvoriti vrhunski keks, sa što kvalitetnijim zdravim sastojcima i bez bijelog šećera. Danas je Delicia postala sinonim za zdrave i kvalitetne kekse proizvedene u Istri.  

 

Kako je sve počelo? Put od ideje do tvrtke Delicia čiji su keksi hit u domaćim prodavaonicama, a koja kekse izvozi i u Sloveniju, Italiju, Njemačku, Rusiju,  Makedoniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, nije bio brz niti lagan. Iza svega je stajala kvalitetna ideja, ljubav prema zdravoj prehrani i domaćem proizvodu.

 

„Dok smo imali malu djecu u kući je obavezno moralo biti nešto od slatkiša. Kao roditelji uspješno smo izbjegli bombone i lizalice, ali kekse nikako. Željeli smo djeci priuštiti zdraviju varijantu uživanja u grickanju slatkiša, ali nismo mogli“ priča nam Dorijana. Ideja se pojavila 1997. godine kad su i osnovali tvrtku Delicia, jedino što su imali bila je želja se okušaju u poduzetničkim vodama i  da naprave vrhunski keks bez bijelog šećera

„Znali smo da u prve kekse moraju ići: kvalitetna domaća brašna uključujući integralno, smeđi šećer,tamna čokolada u kapljicama, med, kokosovo brašno, kvalitetne biljne masnoće i maslac“ priča Dražen.

 

Prvi pokušaji bili su prava katastrofa: tijesto je bilo zbijeno, nije se lijepo ispeklo i nikako nije htjelo proći kroz mali stroj za oblikovanje. No, iako je još puno vode prošlo obližnjom rijekom Mirnom prije nego su keksi dobili pravu boju i prhkost, već su prvi proizvodi bili odlično prihvaćeni od susjeda i svih zvanih i nezvanih degustatora: topili su se u ustima, fantastično su mirisali i nisu imali onaj čudan okus po umjetnim sastojcima.

Tako su nastali: Integral, Čokolu, Zobelix, Vitalix preteče današnjih paleta proizvoda bez šećera, sa smeđim šećerom ili Delvita. 

„Za razliku od industrijskih proizvoda, mi svoje kekse radimo od svježeg, „živog“ tijesta. Od zamjesa tijesta do gotovog keksa ne smije proći više od 45-50 minuta. Mi ne možemo današnje tijesto spremiti i peći ga sutra jer postane žilavo. Zato su naši keksi tako prhki bez umjetnih dodataka“ ističu  Dražen i Dorijana ponosni su što su između svih keksa bez šećera u Hrvatskoj najprodavaniji baš  proizvodi Delicia što potvrđuje i pravo na znak „Superbrands-Croatia’s Choice“. Želja s početka priče im se ispunila.

Pozivamo Vas da kekse iz bogate ponude Delicie probate u subotu na gradskoj tržnici u Puli od 9 do 13 sati na štandu Delicije. 

Najsretnije čitatelje koji objavu podijele na svom FB profilu nagrađujemo s tri poklon paketa probranih hit proizvoda Delicie. Imena troje dobitnika objaviti ćemo sutra ujutro na Facebooku u komentarima ove objave.

U poklon paketu nalaze se  4 različite vrste keksa. U svakom paketu biti će: KokosiX (novi artikal 2017), MasliniX, Kokosovi poljupci i ChocoliX. Više proizvoda pogledajte na http://www.delicia.hr
P.P.

Facebook komentari