Delegacija Grada Umaga posjetila vrtićku djecu povodom Dječjeg tjedna

NIZ AKTIVNOSTI U UMAŠKOM DJEČJEM TJEDNU...
Dječji tjedan, koji se svake godine tradicionalno u Umagu obilježava nizom aktivnosti i događanja posvećenih djeci, i ove se godine slavi u veselom i vedrom tonu, kakvog djeca i zaslužuju. Delegacija Grada Umaga ni ove godine nije propustila posjetiti naše najmlađe sugrađanke i sugrađane tijekom njihovog tjedna. Tako su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić, kao i pročelnik UO-a za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, u srijedu, 4. listopada 2017. godine posjetili centralni dječji vrtić, kao i dječji vrtić „Radost-Gioia“.

U vrtićima su delegaciju dočekale ravnateljice Marija Adamović i Ondina Šimičić te djeca Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“ i Talijanskog dječjeg vrtića „Vrtuljak-Girotondo“. U vrtiću „Radost-Gioia“ danas je održan dan otvorenih vrata, tako da su roditelji, bake i djedovi mogli posjetiti vrtićke prostorije te uključiti se u razne aktivnosti sa svojom djecom. A, iznenađenjima nije bilo kraja jer su u centralnom vrtiću odgajateljice i djeca priredili veseli svestrani prigodni program koji je oduševio predstavnike Grada.

Ravnateljice su u okviru posjeta povele delegaciju u obilazak svih prostorija vrtićkih skupina. Dječica su sa zanimanjem razgovarala s posjetiteljima te im, kao uzorni domaćini, s veseljem pokazivala njihove  prostore i igračke. 

Grad Umag još od 2010. godine kontinuirano brine i skrbi o svojim najmlađim sugrađanima. Unatoč porastu nataliteta u Umagu, Grad Umag osigurava svakom upisanom djetetu mjesto u vrtiću. Po otvaranju novoizgrađenog vrtića „Radost-Gioia“ u ožujku 2017. godine, kapaciteta za 200-njak djece u 10 odgojnih skupina, Grad Umag se u okviru strateškog projekta „Umag–grad djece 2010.-2020.“ odlučio na još jednu mjeru u smjeru demografske obnove Umaga, ali i cijele Republike Hrvatske uopće. Naime, od 1. travnja 2017. godine Grad Umag je, kao prvi grad u RH, uveo za sve polaznike potpuno besplatne vrtiće. Ukoliko se navedenome nadoda i činjenica kako je u umaškim vrtićima osiguran rad nadstandardnog  stručnog  tima, od pedagoga, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, medicinske sestre, sportskog trenera, odgajateljice glazbenog odgoja te rad 1 odgajateljice na prosječno 8 djece, tad se sa sigurnošću može tvrditi kako je Umag primjer grada budućnosti u predškolskom odgoju i obrazovanju na području cijele Republike Hrvatske.

Grad Umag iz godine u godinu pruža svojim najmlađim sugrađanima novi i kvalitetniji sadržaj, iznad postavljenih standarda, a sve u cilju zdravog sveopćeg razvoja djece koji su generatori razvoja jedne zdrave zajednice.

(REX)

Facebook komentari