Davor Komar i Melisa Osmanović zlatni u paru

NA EUROPSKOM KUPU U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM
Davor Komar i Melisa Osmanović natječući se kao par u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom na Europskom KUP-u (Bisfed Regional Open) u poljskom Poznanu, osvojili su 1. mjesto – ZLATO, bez ijedne izgubljene utakmice.
Ono što nas najviše veseli je da su u razigravanju rezultatom 4:2 pobijedili i zlatni paraolimpijski par iz Ria 2016. godine (Slovake Samuela Andrejčika i Michaelu Balcovu), koji su ujedno i 'novopečeni' svjetski prvaci u paru iz Liverpoola prije nepunih mjesec dana, a ujedno su sada i prvi na Svjetskoj rang listi.
Naš par Komar/Osmanović ponovo je dokazao kako su spremni za paraolimpijske igre u Tokyu 2020. godine. Ovom pobjedom naš se par svrstao na 11. mjesto na Svjetskoj boćarskoj rang listi, što također mnogo govori o kvaliteti i spremnosti našeg para.
Što se tiče pojedinačnog natjecanja, Komar je ušao u četvrtfinale gdje je nažalost za prolaz u polufinale izgubio od svog starog znanca, slovaka Samuela Andrejčika, i završio sedni pojedinačno, dok je Melisa pojedinačno završila na 9. mjestu.


Što se tiče daljnjih natjecanja, boćari se već slijedeći vikend natječu u Požegi na 4. kolu prvenstva Hrvatske pojedinačno, a nakon toga i na još mnogo ostalih domaćih natjecanja.
Što se tiče međunarodnih natjecanja, za naš par slijedi sudjelovanje na prvenstvu Češke, međunarodnom turniru u poljskoj Knopiski i kao završnica na Svjetskom otvorenom prvenstvu u Dubaiu u mjesecu prosincu, gdje putuju kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, čime će ujedno i završiti ova vrlo turbulentna sezona za naše vrijedne boćare i boćarice.
(Rex)

Facebook komentari