Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

OTVARAJU SEZONU GOURMET MANIFESTACIJA
- Devet restorana pripremilo je posebne menije u kojima svi ljubitelji školjaka mogu uživati


Danima školjaka, klaster Sjeverozapadne Istre otvara po četvrti put, sezonu već prepoznatljivih gourmet manifestacija. Tako i ove godine, od 13. veljače do 20. ožujka 2016. svi koji se nalaze ili planiraju provesti odmor u ovom dijelu Istre moći će uživati u delicijama pripremljenih na bazi ovih namirnica.

Jadransko more bogato je školjkama raznih vrsta i okusa, a osim što su hranjive, važan su izvor proteina i minerala. Istarske kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige još su posebnijeg okusa zahvaljujući čistom podmorju, a jednako su ukusne i školjke iz izlova i uzgoja čija tradicija seže daleko u antičko doba.

Devet vrhunskih restorana i konoba Astarea iz Brtonigle, Mulino iz Buja, Melon, Rustica i Toni iz Umaga, Pergola i Porto Salvore iz Savudrije te Navigare i San Benedetto iz Novigrada, nudit će maštovite menije te će iskusni domaćini predložiti vrhunska lokalna vina i maslinova ulja koja će upotpuniti cjelokupni gurmanski doživljaj.

U organizaciji turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja već četvrtu godinu zaredom Dani školjaka obogaćuju predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora.


Dođite na Dane školjaka od 13. veljače do 20. ožujka 2016., a više informacija pronađite na: web stranici Colours of Istria (REX)

Facebook komentari