Današnjom odlukom Davor Komar sigurni je putnik na Paraolimpijske igre

HRVATSKA NIKADA DO SADA NIJE IMALA PREDSTAVNIKE U PARABOĆANJU
Današnjom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora o prihvaćanju odluke međunarodne krovne organizacije za paraboćanje BISFED za evidentnog putnika na 16. paraolimpijske igre u Tokiju imenovan je Davor Komar. Naime Komar je svojim nastupima u protekle dvije godine ostvario plasman na rejting listi koji mu omogućava nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Davor Komar je o svom imenovanju za evidentnog putnika za Tokio izjavio: „Teško je opisati tu sreću i zadovoljstvo kao što je plasman na Paraolimpijske igre i to kao prvi hrvatski paraboćar . Iza mene su Deset godina velikih požrtvovnosti, svakodnevnih treninga i priprema. Godišnje na desetine tisuća prijeđenih kilometara. Od četiri do šest sati svakodnevnih treninga, subotom kada nema natjecanja desetosatno treniranje u Ljubljani sa svojim sparing partnerom Matjašom  Bartolom. Veliku zahvalnost dugujem svome Boćarskom Klubu osoba s invaliditetom istarske županije 'Istrijana', Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Posebno želim se zahvaliti svojoj obitelji, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć. Također se želim zahvaliti svim članicama i članovima mog stručnog tima koji me je vodio do ovog velikog uspjeha“, zaključio je Komar

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić nije skrivao svoje zadovoljstvo plasmanom Davora Komara u Tokio: „Vrlo sam sretan i zadovoljan činjenicom da ćemo po prvi puta u našoj povijesti imati paraboćara na paraolimpijskim igrama . Davor Komar u kategoriji BC4 temeljem pozicije na svjetskoj rang  listi BISFEDa i s time stekao je pravo nastupa na paraolimpijskim igrama. Veliki je to uspjeh za Paraboćanje u Hrvatskoj i za hrvatski paraolimpijski sport“, zaključio je Kovačić.

Kvalifikacijski ciklus u paraboćanju okončan je s 31. prosincom prošle godine,no zbog poznatih pandemijskih razloga tek smo sada doznali putnike za Tokio. Da podsjetimo, nakon što je u dosadašnjem kvalifikacijskom procesu Hrvatska potvrdila nastupe u paraatletici Ivana Katanušića, Matije Sloupa, Mikele Ristoski i Miljenka Vučića, u paraplivanju Dine Sinovčića i Kristijana Vincetića te u parataekwondu Ivana Mikulića, od danas se njima pridružio paraboćar Davor Komar.

Hrvatska će vjerojatno sljedeće godine nastupiti u Tokiju s dvadesetak parasportaša, ali zasigurno po prvi put u dva sporta u kojima nismo do sada imali predstavnike, a to su parataekwondo i paraboćanje.

(Rex)

Facebook komentari