Danas započeli ‘‘Fažanski gušti i delicije’’ po konobama i restoranima

FAŽANA I VALBANDON: OD SUBOTE DO SUBOTE (OD 11. DO 18. SVIBNJA)
Petnaest ugostiteljskih objekata Fažane i Valbandona u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Fažana desetu godinu za redom organizira tradicionalnu gastro manifestaciju „Fažanski gušti i delicije – pijat pun čarolije“ koja će se održati od danas, 11. svibnja do subote, 18. svibnja 2019. godine.

Ciljem prezentacije sezonskih autohtonih jela ugostitelji Općine Fažana žiteljima Istre i dragim nam gostima, tijekom proljeća i jeseni, po ugostiteljskom objektima nude razne specijalitete od sezonskih namirnica. U ovom proljetnom ciklusu odabrali su: šparoge, meso od boškarina  i svježe namirnice mora kroz gušt brodeta, koje će svaki posjetitelj po povoljnim cijenama (između 50,00 i 150,00 kuna) pronaći u ''pjatu punom čarolije''.

Ugostitelji su na tradicionalan i suvremen način  pripremili  maštovite  menije od nekoliko slijedova te će nam  uz   proljetnu salatu sa šparogama, burger od boškarina u umaku od mladog luka, zapečene šampinjone punjene pršutom, šparogama i  grana padanom,  domaće pljukance sa šparogama i boškarinom, brodetu od sipica i mažineta s njokima od buće, brodetu od hobotnice sa palentom,  tagliatelle sa šparugama i sipom….zagolicati  nepce.

Popis ugostiteljskih objekata – sudionika Fažanskih gušta i delicija:
       
- Valbandon: Pizzeria/Trattoria Navetta, Restoran Rosignola

- Fažana: Bistro K&F; Pivnica Arboretum; Trattoria Fasana; Restoran-wine bar La Bodega;

Konobe: Feral, Stara konoba, Amfora, Vasianum, Ulika, Batana;
Restorani: Sapore di mare, Korta, Marina;

Više o manifestaciji i kontakt podatke ugostiteljskih objekata i menije možete pronaći na http://www.infofazana.hr/event/fazanski-gusti-i-delicije-47/

(REX)

Facebook komentari